Квасоля шпарагова Блаухільде




GL SEEDS. Виробник – Грін Лайн Насіння, Україна

Характеристики виробника

Суперврожайний сорт виткої спаржевої квасолі. Міцні ліаноподібні стебла прикрашені крупним листям, яскраво-бузковими, метеликоподібними квітами та довгими (15 – 20 см) блискучими темно-фіолетовими стручками. Зрілі боби у відвареному вигляді ніжні, з маслянистою текстурою, смачні. Після кулінарної обробки боби набувають зеленого кольору. Незамінна у вертикальному озелененні балкона, альтанок, терас.

Технологія вирощування

Висів насіння 28.04-05.05 в два ряди. Відстань між рослинами в ряду 10 см. На 7-10 день після сходів проводиться одне підживлення комплексними мінеральними добривами з мікроелементами. Поливу та захисту не потребував. Збір лопаток із середини липня.



Результати

Рослини сильні, красиві, високорослі, плетисті та потребують опор. Стручки бархатисті, темно-фіолетового забарвлення, довжиною понад 20 см, середньої ширини. Лопатки без  волокон, ніжні, смачні, довго не старіють, тривалий час зберігаються не втрачаючи притаманних сорту відмінних харчових властивостей.

Сорт надзвичайно врожайний, стручки висять просто гірляндами, один біля одного. Період плодоношення тривалий, до перших приморозків. Хоча друга і наступні за нею хвилі віддачі врожаю не такі рясні, як перша, стручки постійно мають відмінну якість. Стигле зерно доволі велике, жовтувато-коричневого забарвлення.

Загальне враження

Сорт просто супер. Улюбленець. Один із найурожайніших, дає великі, красиві та смачні лопатки. Стулки бобу довго не старіють. Великою перевагою також є розтягнутий період віддачі врожаю. Заслуговує на найвищу оцінку.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь