Помідори Мулатка




Характеристики

Сорт порівняно недавно з’явився на ринку і відразу здобув схвалення та безліч позитивних відгуків. Зрозуміло, що стало цікаво, а як він себе покаже в умовах нашого клімату.

Уперше вирощували його із насіння від торгової марки GL SEEDS. Найбільше, що збентежило – висота рослин. Відштовхуючись від характеристики сорту висадили розсаду серед кущових томатів, адже сподівалися, що рослини не будуть вище притаманних сорту 60–80 см. Виявилося, що зазначений зріст для цього сорту геть не межа й насправді необхідно орієнтуватися на висоту мінімум в 1,5–1,6 м.

Щоби пересвідчитися, а чи не сталося помилки через якусь плутанину із відповідністю насіння, придбали Мулатку від торгової марки SeedEra, яка також повідомляла, що рослини заввишки 60–80 см. Нічого подібного! Фактично – тих же 1,5–1,6 м.




За строками достигання сорт середньо-ранній, ближче до середніх. Перші помідори готові до збору не раніше 21–28 липня. Плодоношення може тривати до середини вересня. За цей період із кожного куща вдається зібрати орієнтовно 10 томатів. Усі помідори, від перших і до останніх великі, вагою 250–600 г. Дрібних немає взагалі й це притому, що формуванню куща та пасинкуванню особлива увага не приділялася, а нормування зав’язі взагалі не здійснювалося. Врожайність сорту 3,0–3,5 кг з куща.

Опис зовнішнього вигляду помідорів, наданий виробником, надзвичайно привабливий. Кому ж не сподобаються помідори у яких на рожевому тлі шоколадні «промені», плюс засмага. Забарвлення дійсно не зовсім звичне і промінчики теж є, але з кольоровою гамою все дещо банальніше й вона більше відповідає звичайному стереотипному вигляду темноплідних помідорів, хоча, загалом, у привабливості помідорам не відмовиш.

М’якуш цукристий, доволі щільний, темно-червоний (вишневий), шкірочка тонка.

До умов вирощування сорт доволі непримхливий і потребує мінімум уваги. Єдине це те, що після різкого насичення ґрунту вологою, помідори біля плодоніжки інколи дещо репаються.

Загалом, сорт вартує того, щоби на дачі виділити під нього хоча б трішки місця.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь