Цибуля ріпчаста Ромі




Виробник – невідомий, придбано в спеціалізованому магазині.

Характеристики виробника

Середньопізній сорт озимої цибулі універсального призначення. Вегетаційний період 72-85. Врожайність 3 кг/м2. Добре зберігається до 6-ти місяців при дотриманні температурного режиму. Характеризується високою врожайністю і стійкістю до стрілкування.

Технологія вирощування

24.10 сіянку без попередньої обробки висаджено в ґрунт. Рослини на грядці розміщено двома рядками з інтервалом між рослинами в рядку 5 см. Наприкінці грудня, перед настанням стійких морозів, посадки утеплено сухими рослинними рештками. За період з кінця квітня до кінця травня рослини 5 разів підживлювались. Грядка утримувалась у замульчованому стані. В обробках від шкідників та захворювань потреби не було.



Результати

У рік, коли внаслідок перепадів температур у складний осінньо-зимовий період загинула значна частина підзимових посадок цибулі, сорт Ромі був найсильнішим та показав найвищий результат стійкості до несприятливих умов вирощування. Завдяки цьому навесні цибуля появилася практично вся і в процесі розвитку майже не стрілкувалася.

Рослини молодої цибулі дуже красиві: зелене потужне перо і світле стебло, яке біля землі майже раптово переходить у темно-вишневий колір. Головки округлі, досить великі, середньою вагою 135–140 г, максимальною 225 г. Лушпиння тверде, насиченого вишневого кольору. Внутрішні луски зовні темного фіолетово-вишневого кольору, у середині – світліші. Смак гоструватий. Врожайність – 4,0 кг/м2. Зберігається добре та довго, 6–7 місяців.

Загальне враження

Чудовий сорт для підзимової висадки з високою врожайністю та хорошою лежкістю.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь