Огірок Аристократ F1




Профнасіння. Виробник – НОНГ ВУ БІО ЛТД, Корея

Характеристики виробника

Ранній гібрид огірка партенокарпічного типу. Період достигання 35 днів. Рослина потужна, утворює 2-3 зеленці в одному вузлі. Плоди темно-зелені, вирівняні, однорідні, крупно горбкуваті, дуже смачні, без гіркоти. Розмір плодів 10,2х3,3 см, не мають внутрішніх пустот. Рекомендований для вирощування у закритому та відкритому ґрунті. Гібрид ідеально підходить для соління. Стійкий до стресових умов вирощування.

Технологія вирощування

Гібрид вирощувався через розсаду та прямим посівом в ґрунт. При розсадному способі посів проведено 08.04 в паперові стаканчики. Перші 3 дні (від появи петельки до розгортання сім’ядолей), здійснювалось цілодобове підсвічування. У віці 13-ть днів (28.04) розсаду висаджено на грядку із тимчасовим накриттям перших 10 днів.

Прямий посів насіння зроблено 28.04, одним рядком з інтервалом 20 см. До появи сходів посіви накривались плівкою.

Рослини вирощувались на вертикальних опорах. За період вегетації огірки підживлювались 7 разів комплексними мінеральними добривами з мікроелементами та органічними добривами з додаванням гумату калію. Грядки мульчувались.



Результати

Рослини потужні і при обох способах культивування продемонстрували високу стійкість стресовим умовам. Розсада, висаджена в ще досить прохолодний період кінця квітня, добре розвивалась та і в примхливий травень впевнено набирала силу. Віддача врожаю розпочалась на 69-й день розвитку у огірків із розсади (23.06) та на 60-й день (04.07), висіяних у відкритий ґрунт.

Плодоношення дуже рясне. Значною мірою це зумовлено тим, що гібрид Аристократ –  партенокарпічний (самозапильний) тип огірка. До того ж, в одній пазусі після зняття першого плоду, розпочинає розвиватись другий, а то і третій огірочок.

Плоди темно-зелені, однорідні, смачні, без гіркоти та без внутрішніх пустот. При маринуванні та квашенні залишаються хрусткими. Також відзначено хороше протистояння хворобам.

Загальне враження

Вартий уваги врожайний, стійкий гібрид недорогого цінового діапазону.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь