Буряк Циліндра




Професійне насіння, виробник – Ансем С.п.а., Італія

 

Характеристики виробника

Середньостиглий сорт столового буряку. Коренеплоди циліндричної форми, темно-червоного кольору, без білих радіальних кілець. Має ніжний, соковитий, солодкий смак. Рекомендується для використання у свіжому вигляді та консервування. Відмінно зберігається.



Результати

Один із найпоширеніших сортів столового буряка і заслужено користується популярністю серед овочівників. Рослини під час росту майже на навпіл виступають над землею і мають середньої потужності листовий апарат. Завдяки добре розвинутій кореневій системі в період весняної посухи сорт без жодного поливу чудово розвивався та продемонстрував хорошу врожайність.

Коренеплоди видовжені, іноді можуть бути злегка вигнуті. На розрізі мають темно-червоний колір та не містять білих радіальних кілець. Маленькими їх не назвеш, адже на ґрунті в який попередньо перед посівом не вносилась органіка та з разовим підживленням, виросли бурячки із середньою масою 0,5 кг.

Хоча жодна рослина протягом періоду росту не випустила квіткових стрілок, окремі коренеплоди містили жорсткі волокна, що вкрай негативно позначалось на якості страв, приготованих з них. Головне, що таку ваду не можна було відстежити працюючи із сирим буряком, а ось у відваленому вигляді при натиранні м’якушу на тертку даний недолік проявлявся у всій своїй неприємній сутності.

 

Загальне враження

Сорт цікавий, з високим потенціалом, але щоб визначитись, чи є волокнистість сортовою ознакою, необхідно буде спробувати його виростити із насіння від іншого виробника.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь