Помідори О-ля-ля




Характеристики

О-ля-ля, це той сорт, що вміє здивувати. Навіть у відкритому ґрунті здатен показувати врожайність на рівні 3,7 кг з одного куща, а рослини, які сягають у висоту до 1,4–1,6 м, будуть рясно вкриті красивими, одновимірними, кулястими плодами, яких за сезон можна зібрати біля 36 штук із кожного помідорного куща. Така результативність мимоволі викликає захоплення.

За формування в 4–5 стебел, плоди в переважній своїй більшості виростуть середніх розмірів, вагою 80–100 г і лише деякі наберуть 250 г. Якщо вирощувати, як рекомендується, в 1–2 стебла, середня вага плодів буде майже удвічі більшою (150–180 г).




Сорт розпочинає віддавати врожай досить рано, з 12–15 липня. На початку достигання помідори щільні й не мають отого привабливого насичено-рожевого кольору. З вигляду швидше здаються червонуватими з зеленкуватими плечиками та згодом, після досягнення повної біологічної стиглості, стають повністю однотонними, малиново-рожевими. Весь об’єм м’якушу ніжний, навіть біля плодоніжки, дуже соковитий, інколи, здається, що аж занадто. Таке відчуття виникає через велику кількість навколоплідної м’якоті, адже в плодах міститься багато насіння. Покривна шкірка цупка й еластична, завдяки чому різке зволоження ґрунту після періоду посухи не призводить до розтріскування плодів, а от профілактичні заходи для уникнення появи вершинної гнилі провести не завадить.

Оригінатор повідомляв, що сорт призначений для вирощування у відкритому ґрунті та теплицях, а врожайність стабільно висока і з однієї рослини можна зібрати до 8 кг продукції. Потенціал у сорту однозначно є, але за вирощування під відкритим небом, коли складні погодні умови провокували підвищення рівня поширення захворювань, врожайність сорту знижувалася до 1,8 кг з куща, що є свідченням того, що сорт не з тих, які посадив і забув, а потребує особливо турботливого догляду.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь