Огірок Марінда F1




ТМ Агропакгруп. Виробник – Monsanto Holland BV, Нідерланди

Характеристики виробника

Ранньостиглий партенокарпічний гібрид. При достатньому живленні формує по 6-7 плодів на кожному вузлі. Плоди з шипами, темно-зеленого забарвлення і хорошої консистенції, без гіркоти. Призначений для споживання у свіжому вигляді та переробки. Ідеальний гібрид для виробництва корнішонів. Стійкий до хвороб (вірусу мозаїки огірка, кладоспоріозу та борошнистої роси). Рекомендується вирощувати у скляних та плівкових теплицях, у відкритому ґрунті вертикальним і горизонтальним способами.

Технологія вирощування

Насіння 25.04 висіяно в індивідуальні паперові стаканчики без дна, заповнені ґрунтовим субстратом. З появою перших петельок (01.05), коренева система рослин звільнялась від паперової обгортки і рослини одним рядком з інтервалом 20-25 см висаджувались на грядку, добре заправлену органікою.  Посадки накривались агроволокном під яким огірки перебували до середини травня.

Рослини вирощувались на вертикальних опорах. Грядки утримувались в замульчованому стані. За період вегетації проведено 7 кореневих підживлень мінеральними та органічними добривами. В першій половині вегетації, здійснено дві листові обробки сумішшю препаратів наступного складу:

  • «NPK+мікроелементи» від ТМ Професійне насіння, стимулятор росту «Вимпел»;
  • «Монокалій фосфат», «Зав’язь», «Біоглобін».




Результати

Один із найбільш популярних гібридів огірка який заслужено має високу репутацію серед овочівників. Рослини середньої сили росту, загущеність куща пасинками доволі невисока. Гібрид проявляє хорошу стійкість до посухи. Відноситься до групи самозапильних. Характеризується букетним типом плодоношення за якого в  листовій пазусі формується і одночасно підростає декілька огірочків. Зав’язування відбувається вже з першої, найнижчої листової пазухи. За рахунок сукупності таких особливостей, врожайність гібриду дуже висока.

Перший збір розпочався на 48-й день від появи сходів (16.06). Огірочки невеликі, сантиметрів 10, чудово підходять для консервації. У свіжому вигляді дуже смачні, оскільки мають тоненьку шкірку, хрустку текстуру та сильний свіжий аромат.

Для повного розкриття потенціалу потребують збагаченого органікою ґрунту та систематичних підживлень. Щоб врожайність була високою необхідно збір плодів проводити через день, знімаючи огірки у вигляді корнішонів.  Без дотримання зазначених умов, частина зав’язі всихатиме.

Через високу інтенсивність зав’язування плодів, гібрид десь через 45-50 днів від початку плодоношення повністю вичерпує себе, припиняє вегетацію і швидко висихає.

Загальне враження

Стійкий, врожайний гібрид букетного типу плодоношення із високою споживчою й товарною якістю молодих зеленців. Додатковий бонус – помірна ціна на насіння.  Єдине чого хотілося б – довшого періоду збору продукції, адже якщо не робити повторні посіви або паралельно не вирощувати інші сорти чи гібриди, з першої декади серпня можна залишитись без свіжих огірків.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь