Баклажан  Клара F1





SeedEra, виробник – ТОВ “Вассма Рітейл”, Україна

 

Характеристики виробника

Привабливий ранньостиглий сорт з глянцево-білими плодами, 17-20 см в довжину. М’якоть біла, дуже ніжна, смак делікатесний, м’який, Рослини дуже декоративні, потужні, Сорт універсального використання, стійкий проти макроспоріозу, відносно стійкий до вірусних хвороб.

 

Технологія вирощування

Посів на розсаду кінець – початок лютого. Розсада висаджувалась у ґрунт у віці 75-80 днів. Перед висадкою рослини оброблено водним розчином Епіну. Розміщення на грядці: у два ряди в шахматному порядку з інтервалом між рослинами 35 см. Висаджена розсада накривалась на 14-ть днів агроволокном, натягнутим на дуги. За період з середини травня до середини липня баклажани сім разів підживлювались органічними та мінеральними добривами. Грядки мульчували. Пасинкування не проводили.




 

Результати

Кущі галузисті, прямостоячі, висотою біля одного метра. Вже по кольору рослин можна зробити висновок, що це будуть не традиційні «синенькі». Листя зелене, до світлого, із салатовими прожилками. Цвіте китицями по 2-3 ніжно-фіолетові квітки. Степінь зав’язування плодів висока і дружня.

У фазу плодоношення гібрид вступив дуже рано – в кінці червня, на 130-й день від посіву. Плоди нерідко ростуть по 2 штуки в китиці, мають білий колір, невеличкі, вагою 60-80 г.

Шкірка тоненька і при приготуванні страв не потребує знімання. М’якуш білий, ніжний, майже без насіння. Та найбільше вразили смакові характеристики. Оцінка однозначно – відмінно.

Хоча плоди зав’язуються рясно, через їх невелику вагу загальна врожайність досить низька і склала 0,6 кг з куща.

По відношенню до хвороб і зокрема до в’янення, гібрид продемонстрував непогану стійкість.

 

Загальне враження

Якщо за основу очікувань брати не вал, а якість і смакові характеристики продукції, то гібрид Клара без сумніву заслуговує на увагу.

 



Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь