Морква Настьона




ТМ DGH (Дельта Груп Холанд), виробник – не зазначено

Характеристики виробника

Середньостиглий (76-105 днів від сходів до технічної стиглості) сорт моркви, придатний для приготування соку. Коренеплоди оранжеві, циліндричні, вирівняні, гладенькі, з тупим кінцем, масою 80-150 г і довжиною 15-18 см мають маленьку серцевину, ніжну м’якоть і солодкий смак. Цінність сорту: підвищений рівень цукру, стійкість до стрілкування, хороша лежкість. Врожайність 2,5 – 6,6 кг/м2.




Результати

Не виключено, що на результати вирощування цього сорту вплинули несприятливі погодні умови, які проявлялись у вигляді ґрунтової посухи та високих температур повітря і мали місце в травні – середині червня цього сезону, але від Настьони очікували більшого.

Рослини з невеличким, компактним листовим апаратом, листова шийка не заглиблена. Коренеплоди вагою до 150-165, дуже довгі, по 22-25 см з тупим кінчиком і через те, що є тонкими, при вириванні часто ламаються. Без лопати морквину рідко коли вдається витягнути цілою із землі. Колір моркви насичено-оранжевий, серцевина середніх розмірів.

Очікували на ніжну м’якоть і солодкий смак, принаймні так обіцяли розробники сорту, але в коренеплодів із насіння ТМ DGH ні того, ні другого, на жаль, не знайшли. Насправді м’якуш виявився щільним, малосоковитим і зовсім не солодким.

Повний збір врожаю провели на 103-й день вирощування. При зберіганні в зимовий період морква сильно проростала та нерідко мала підгнилі кінчики.

Загальне враження

В цілому та зокрема через низькі смакові якості сорт Настьона від торгової марки DGH не отримав особливого схвалення.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь