Помідори Чайна роза




Характеристики

Чарівно-красивий сорт помідорів. Рослини індетермінантного типу, високорослі й навіть у відкритому ґрунті сягають висоти 1,4–1,7 м. За строками достигання середньостиглі, а то й пізньостиглі, оскільки розпочати збір врожаю раніше 30.07–03.08 вдається нечасто. Зате, плодоношення триває до перших морозів.

Розробник інформував, що потенціал сорту 6 кг томатів із куща, але досягти такого результату не легко, сорт не з простих і вимагає особливого підходу. Допоки зібрати більше 2,5–3,0 кг помідорів з одного куща не виходило.




У період, коли плоди досягнуть стиглості, сорт розкривається у всій своїй неперевершеній красі. Рожевий колір томатів багатогранний у своїй кольоровій палітрі, але в Чайної рози він має особливий, незвичний відтінок. Найбільш красивий на початкових стадіях стиглості: незвично-рожевий, яскравий, як би із внутрішнім підсвічуванням. Помідори цього сорту не переплутаєш ні з якими іншими. Серед зеленого листя ці рожево-перламутрові шарики дивляться особливо вишукано, а грядка з такими рослинами — магнетично приголомшливою. Важливо зазначити, що плодам абсолютно не притаманні будь-які кольорові вкраплення чи плями. Рівненькі, чистенькі, із глянцевою поверхнею, мають щільну, але не тверду консистенцію, приємний смак, добре зберігаються та чудово транспортуються. Знахідка для ринкових продаж.

Вага помідорів за умови вирощування в один-два стебла сягає 400 г, якщо ж формувати кущ у 3–4 стебла, що зазвичай практикуємо, маємо дуже одномірні плоди середньою вагою 120–150 г, хоча також трапляються помідори вагою 200–400 г.

Сорт надзвичайно стійкий до різкої зміни вологості ґрунту, вершинної гнилі та порівняно стійкий до фітофторозу та інших захворювань пасльонових.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь