Біб Царський врожай




Гавриш, виробник – Група компаній «Гавриш», Росія.

Характеристики виробника: Середньоранній (від сходів до дозрівання 72-80 днів), високопродуктивний сорт. Рослини прямостоячі, висотою 90 см. Боби м’ясисті, дуже довгі (35 см), широкі з рекордною кількістю великих зерен – 8 шт. Вирізняється рівномірним дозріванням і відмінними смаковими якостями. Рекомендується для споживання у свіжому виді або переробки. Рослинам потрібні підпори.

 




Результати: рослини високорослі, гарно кущяться та зав’язують в кожній пазусі листка по 2, а то і 3 стручка довжиною 7-8 см. В стручку знаходиться по 2-3 зернини середнього розміру.

Зовсім молоде насіння має світлий колір із легким фіолетовим вкрапленням, яке по мірі достигання бобу стає інтенсивнішим. При повному достиганні зерно набуває чорно-фіолетового забарвлення.

Загальне враження:  те, що виросло під назвою Царський врожай не відповідає опису сорту по довжині бобів та кількості зерна в стручку. Інформація про боби довжиною 35 см та кількість зерен 8 штук в кожному з них – справжнісінький фейк (фальсифікація), спрямований на обман споживача виключно з метою підвищити рівень продаж. Але якщо все це для когось не має значення, то при культивуванні даного «сорту», можна збирати доволі високі врожаї.

І ще одне застереження. У випадку пошкодження насіння гороховою зернівкою, на темній шкірці бобів складно помітити ознаки присутності шкідника.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь