Горох мозковий Телефон (Телеграф)




 

Домашній збір

 

Характеристики виробника: Високоврожайний, пізньостиглий ліановидний сорт-гігант мозкового гороху. Вегетаційний період від сходів до початку збору врожаю 100-110 днів. Стебло сягає висоти 1,5-2,5 м (потребує високої опори). Формує стручки довжиною 11 см в яких знаходиться 7-9 великих, солодких, дуже смачних зернин. Насіння зеленого кольору, зморшкувате. Збір продукції розтягнутий. Сорт містить велику кількість білків, цукрів, а також вітамін С.

 

Технологія вирощування: насіння посіяно без передпосівної обробки в кінці березня в два ряди з інтервалом в рядку 5 см. Сходи появились через 14 днів. Проведено два підживлення на початку вегетації.  Мульчування грядки та полив не проводився.




Результати: Середньопізній сорт мозкового гороху. Рослини потужні, високі, дійсно, як зазначає виробник, ліановидні, понад 1,8 м та потребують міцних і високих опор. Цвітіння як і віддача врожаю розтягнуті, що дає змогу протягом двох тижнів ласувати надзвичайно смачним, солодкуватим молодим горошком. Сильний гороховий присмак набуває лише дуже стигле зерно. Горошини за розмірами великі по 6-7 шт. в стручку.

Збір врожаю розпочинається в кінці червня – на початку липня (77-85 день росту) та триває два тижні. Врожайність досить висока: з 3,5 м/п грядки (0,047 сотки) сорт дає 2,7 кг чистого зерна технічної стиглості.

Загальне враження: Один із найсмачніших сортів гороху, який при достиганні довго зберігає свої відмінні харчові характеристики, що дає змогу тривалий час ласувати свіжим горошком. Розмір зерна вражає своєю величиною. Чудовий сорт, улюблений.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь