Горох овочевий Преладо F1




IMG_2850

ТМ Садиба центр, виробник – Syngenta, Голландія

 

Характеристики виробника: Ранній, стійкий до стресів та хвороб, з підвищеним вмістом цукру! Самий ранньостиглий овочевий горох в Україні, період вегетації 70-74 дні. Сорт високоврожайний, не вимогливий до умов вирощування. Горошини середнього розміру, приємного солодкого смаку. Сорт стійких до хвороб, при понижених температурах може зберігатись в полі на протязі певного періоду часу не втрачаючи при цьому своїх товарних та смакових властивостей. Характеризується підвищеним вмістом цукру.  Для свіжого споживання та заморозки.

 

Технологія вирощування: посів в кінці березня в два ряди з інтервалом в рядку 5 см. Сходи появились через 14 днів. Рослини особливого догляду не потребували. На початку вегетації підживили комплексними мінеральними добривами з мікроелементами. Мульчування грядки та полив не проводився. Вирощувався на опорах.

 




Результати: Суперранній гібрид гороху. Початок цвітіння настав на 42-й день росту. Період від сходів до збору склав 65 днів. Достигання досить дружне, вихід продукції розпочався 13.06 і закінчився через тиждень. Рослини висотою 90-100 см, потребують підв’язування. Горошини середнього розміру по 7-8 штук в стручку. Хоча особливої цукристості не помічено, смакові характеристики молоденького зерна в цілому непогані. Врожайність хороша.

Загальне враження: дуже ранньостиглий, врожайний гібрид гороху. Дружня віддача врожаю добре підходить для консервування. Для споживання в свіжому вигляді не досить солодкий та скоро, навіть ще при зеленому стручку, набуває сильного горохового присмаку. Короткий вегетаційний період дає змогу на вивільненій площі провести вирощування другої черги городини.





Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь