Капуста Селма F1




ТМ Агропакгруп, виробник – Rijk Zwaan (Рійк Цваан), Нідерланди

Характеристики виробника

Середньопізній гібрид капусти для використання у свіжому вигляді і для квашення. Термін достигання через 105-120 днів після висадки розсади. Рекомендується також вирощувати прямим посівом. Качан щільний, привабливого світло-зеленого кольору, з ніжними і соковитими листками. Відмінно пристосовується до різних умов вирощування. Формує добрий врожай навіть в посушливих умовах. Проявляє високу толерантність до трипса і домінуючих в полі грибкових захворювань. Добре зберігається у полі, а у сховищі 5-6 місяців. При густоті посадки 2,8-3 рослини на 1 м2, формує качан більше 5 кг, а при густоті 3,5-4,5 рослини на 1 м2 – 3-4 кг.



Результати

Зробити однозначні висновки про переваги чи недоліки вкрай складно, адже перший період росту цього середньопізнього гібриду припав на період посухи та високої температури через що забезпечити нормальне підживлення і цим дати поштовх до інтенсивного розвитку було неможливо. Зрозуміло, що за таких умов рослинам не вдалось набрати потужної вегетативної маси, а відповідно головки сформувались вагою не більше 1,5 кг.  Але їх якість була далеко непоганою, адже структура виявилась щільною, хрусткою і соковитою. Правда, відчувалась легка гірчинка та це властиво багатьом пізньостиглим сортам і гібридам капусти, особливо якщо капуста була нещодавно зрізана.

До переваг гібриду можна віднести стійкість до кореневих грибкових захворювань, зокрема кили. За умов де втратили весь врожай капусти інших гібридів, Селма F1 вистояла і навіть дала непоганий врожай.

При квашенні демонструє себе з хорошої сторони. На здатність тривалого зберігання не перевірялась.

Загальне враження

Отримані результати викликають не розчарування, а навпаки – зацікавленість і велике бажання спробувати цей гібрид виростити ще раз, тільки щоб зробити це вдалося за кращих погодних умов.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь