Квасоля зернова Мавка




Семена Украины, виробник – ТМ «Семена Украины», оригінатор – ННЦ «Інститут землеробства УААН».

Характеристики виробника

Середньостиглий сорт. Вегетаційний період від сходів до стиглості зерна 90-100 днів. Кущ прямостоячий, висотою 50-70 см. Стручки світло-жовтого забарвлення, довжиною 9-12 см, з 4-6 зернами. Насіння гарних смакових якостей, овально-еліптичної форми, білого забарвлення з ледь помітним жилкуванням. Використовують у кулінарії та на сухе зерно.

Технологія вирощування

Насіння посіяно 06.05 в два ряди. Відстань між рослинами в ряду 10 см. Сходи 19.05 на 13-й день від посіву. Проведено одне підживлення комплексними мінеральними добривами з мікроелементами після появи справжніх листків. Поливу та захисту не потребував. Збір врожаю зерна розпочато 08.08.




Результати

Характеристики виробника повністю відповідають дійсності: невеличкі кущики, висотою до 45 см утворюють боби, які при достиганні набувають світло-жовтого кольору. Стручки невеликі, 9-12 см з 4-6 зернами білого забарвлення. Єдине, про що скромно промовчав оригінатор сорту це те, що зерно, насправді, дуже дрібне, величиною з горошину, а то й менше. Зерна квасолі такого розміру ще не бачили. Щоб налущити жменьку треба затратити чимало часу. Якась особлива смакова привабливість не прослідковувалась.

Загальне враження

У вишуканих стравах таке маленьке зерно надзвичайно доречне, але беручи до уваги низьку врожайність на одиницю посівної площі та великі вкладення праці щоб його отримати, виходить, що  шкірка вичинки не варта.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь