Квасоля шпарагова Контендер




GL SEEDS, виробник – Грін Лайн Насіння

Характеристики виробника

Делікатесний, дуже врожайний сорт раннього терміну достигання.  Рослина компактна, 40-45 см заввишки. Багаточисельні боби зеленого кольору, соковиті, цукрові, ніжні, з приємним смаком, не грубіють, сягають 20-25 см завдовжки. Використовуються у їжу цілком – їхні створки м’ясисті та не містять грубих волокон. Використовуються у якості гарнірів, консервування та заморожування.



Результати

Ранньостигла шпарагова квасоля кущового типу. Рослини невисокі, до 45 см, галузяться слабо, добре розвиваються та плодоносять навіть при посіві 2-3 насінин в одне гніздо. Цвіте рожево фіолетовими квітами. На одному кущі утворюється 9-17 стручків довжиною 16-18 см дещо вигнутої форми, приплюснутих з боків та із гострим довгим носиком. Колір насичено-зелений з темно-фіолетовими штрихами, які появляються на поверхні лопаток при набутті ними товарної зрілості і по мірі достигання стулок стають яскравіше вираженими.

Збір врожаю починається на 50-55 день від появи сходів. Споживчі характеристики молодих плодів високі. Стручки повільно нарощують зерно, м’ясисті, соковиті. Пергаментний шар чи волокна, це абсолютно не про них. На смак ніжні, приємні. Поміщеними в холодильник, можуть зберігатись не втрачаючи якості до двох тижнів.

Повторне плодоношення доволі стримане.

Насіння велике, світле, вкрите сіточкою кремового кольору. В стручку знаходиться по 5-6 зернин.

Загальне враження

Сорт Контендер сподобався не через врожайність, бо вона, насправді, не є приголомшливою, а завдяки чудовим харчовим і, особливо, смаковим властивостям.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь