Цибуля ріпчаста Бронзовий шар (синій)




DGН, виробник – ПП «Агрофірма «Сортцветовощ»

Характеристики виробника

Середньостиглий сорт (85-90 днів від сходів). Формує округлу цибулину за один сезон із насіння. Внутрішні лусочки білі, дуже соковиті, містять велику кількість цукру. При достиганні луски поступово набувають світло-фіолетового кольору. Довго зберігається. Має хороший товарний вигляд при відмінних смакових якостях. Маса цибулини до 200 г.

Технологія вирощування

Висів насіння в першій декаді березня. Висадка розсади цибулі на постійне місце проходить у третій декаді квітня у віці 40–45 днів. У розсади перед посадкою на 1/3 вкорочено коріння та листову частину. Рослини на грядці розміщено двома рядками з інтервалом між рослинами в рядку 5 см. Висаджену розсаду для кращого приживлення на тиждень накрито агроволокном, натягнутим на дуги. За період із початку травня до середини червня рослини підживлено шість разів. Проведено мульчування грядок.



Результати

Цибулини красиві, вирівняні, округлі, червоно-фіолетового кольору, вкриті середньої міцності коричнюватим цибулинням. Внутрішні лусочки світло-фіолетового забарвлення, достатньо соковиті, приємного, солодкуватого смаку. Головки великі й набирають максимальну вагу біля 300 г за середньої 125–150 г. Врожайність стабільно висока. З одного погонного метра 45-ти сантиметрової грядки дає по 3,5 кг цибулі. Як для солодких сортів, зберігається довго, до середини березня.

Загальне враження

Один з улюблених сортів цибулі який вирощуємо вже не один рік. Вартий похвали завдяки чудовому смаку, величині ріпок, стабільній та високій врожайності, хорошій лежкості. Загальна оцінка – найвища.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь