Цибуля ріпчаста Універсо F1




Агропакгруп, виробник – Нуменс, Нідерланди

Характеристики виробника

Гібрид однорічної напівгострої цибулі середньопізнього дозрівання. Врожай дозріває на 115-125 день після появи сходів. При дотриманні умов збирання і сушіння зберігається близько 6-ти місяців. Цибулина ідеально округла, золотисто-коричневого забарвлення, у середньому 110-180 г. У розріджених посівах Універсо зберігає свою унікальну однорідність і зразкову округлу форму, формує крупну цибулину (до 800 г). Надзвичайно високоврожайний.

Технологія вирощування

Висів насіння в першій декаді березня. Висадка розсади цибулі на постійне місце проходить у третій декаді квітня у віці 40–45 днів. У розсади перед посадкою на 1/3 вкорочується коріння та листова частина. Рослини на грядці розміщуються двома рядками з інтервалом між рослинами в рядку 5 см. Висаджена розсада для кращого приживлення на тиждень накривається агроволокном, натягнутим на дуги. За період із початку травня до середини червня рослини підживлюються шість разів. Грядки утримуються в замульчованому стані. У першій декаді червня для захисту від хвороб проводиться профілактична обробка препаратом «Монокалій фосфат» від ТМ «Професійне насіння». Від цибулевої мухи та інших шкідників застосовується препарат «Актор» ТМ «Сімейний Сад». Збір — початок серпня.



Результати

Гібрид характеризується надзвичайно високою пластичністю та здатністю успішно протистояти не тільки несприятливим погодним умовам, як от різкі перепади температури, жара, посуха, а й натиску багатьох хвороб цибулі. До того ж, гібрид непримхливий і демонструє пристойну віддачу, навіть без якогось особливого догляду. Завдяки цьому урожайність завжди на дуже високому рівні (300–360 кг із сотки), а цибуля має прекрасний товарний вигляд та чудову лежкість. Врожайність такого рівня готовий продемонструвати ще не всякий сорт картоплі.

До збору на зберігання цибуля повністю готова приблизно через 145 днів від появи сходів. Для поточного споживання ріпки можна збирати днів на 20-ть раніше.

Цибуля переважно велика, середньою вагою 120 г, окремі екземпляри навіть по 300 г. Форма округла, шийка тоненька, лушпиння міцне, добре прикриває внутрішні луски. Споживчі властивості завдяки соковитості та приємному, напівгострому смаку просто чудові.

У сухому, прохолодному місці цибуля зберігається майже до травня не проростаючи та не підгниваючи.

Загальне враження

Один із найкращих гібридів для вирощування цибулі в однорічній культурі. Не підвів жодного разу. Усі характеристики на найвищому рівні. Супер.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь