Способи вирощування цибулі.

070620152902Цибуля – самий ходовий овоч в кулінарії так як смакує в любому форматі: і підсмажена до золотистості, і як свіже зелене перо чи просто у вигляді порізаних соковитих, гостренького смаку скибочках. Знавці кажуть, що одна людина за рік в середньому споживає 10 кг цибулі. Ото ж вирощуємо цибулю.

Але якщо говорити про терміни посадки, то ніколи в мене цибуля, посаджена весною димкою, не була такою гарною, як висаджена під зиму чи вирощена розсадою із чорнушки. То ґрунт їх засухий, то захолодний, то температура зависока, а потім ще шкідники та хвороби домучують її остаточно.

Зовсім інша справа із цибулею, висадженою димкою під зиму та вирощеною із розсади. Ще коли там розпочнуться городні роботи, а озима цибулька ще восени гарно вкорінилась, а ось зараз пішло в ріст зелене перо (05.03). Сьогодні, висіваючи насіння, розсадою із чорнушки надолужимо час необхідний для розвитку рослин та матимемо ще ряд вагомих переваг. Справа в тому, що в порівнянні з цибульками які вже пройшли річний цикл розвитку, насіння менш інфіковане, до того ж помічено, що на відміну від весняних посадок димкою, однорічна цибуля, що вирощується через розсаду та осінні посадки практично не пошкоджуються личинками цибулевої мухи (зміщується період вегетаційної привабливості культури відносно терміну льоту шкідника). Та і посадковий матеріал із насіння дешевший, сорти сіємо які до вподоби бо вибір більший. До речі, в розвинутих країнах вже давно ніхто не вирощує цибулю із димки, а отримують товарну цибулю з насіння за один сезон. Саме тому такі два способи вирощування цибулі і застосовую.

07 березня 2016р. (t: +5,9 /+9,4 0С)

Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь