Пора сіяти пізню капусту.




IMG_2810Найкращий час дня посіву пізньостиглої капусти на розсаду 7-15 квітня. Це ще бабуля казала: «Зразу ж після Благовіщення сій капусту». В окремі роки в цей період ще може бути досить холодно, та особливо зважати на температуру не треба, плюс є – достатньо, аби щоб стан ґрунту позволяв це зробити.

Сьогодні маємо все, що треба, тепло, вологу, дозрілу землю. Не даремно ж так дружно цвітуть нарциси, гіацинти, рябчики, доронікум, мускарини.

Городина також не відстає від загального марафону. Під накриттям випускає перші листочки редиска, сьогодні лише тиждень як вона зійшла, а ось в середньому рядку посіяна рукола і гірчиця лише починають пробиватись. Випускає стрілочки-листочки ярий часничок, горошок ще зовсім маленький, йому пару днів, а вже наставив вусики, щоб і собі ними підтягатись до неба. Зарухалась, закущилась озима цибулька, такого тепла для неї більше, ніж достатньо.  Зазеленіла підживлена та розрихлена садова суниця. В центрі розетки вже видно суцвіття.

Та повертаємось до нашої капусти. Купляючи насіння, вибір зупинила на гібридах капусти із середніми та середньопізніми строками достигання, придатну для квашення: Авак F1 (MoravoSeed, Чехія), Кубок F1 (Професійне насіння (Клоз Тез’є), Франція), Наомі F1 (KITANO, Японія), Пруктор F1 Садиба центр (Syngenta Seeds, Голландія).

110420163380_аДля вирощування розсади капусти маємо невеличкий парничок.Зроблений він з обрізаних листків хвилястого шиферу які виступають над землею на 35 см. До проростання насіння накриттям слугують старі віконні рами. Щоб розсада була міцнішою, після появи другого-третього справжнього листочка рами знімаємо, а парничок накриваємо агроволокном. Останні півтора тижні перед висадкою, розсаду загартовуємо.




Насіння в ряду висівалось через 5-6 см, між рядками 15 см. В парничку капуста буде рости 40-45 днів, допоки рослини не утворять 5-6 справжніх листочків.

110420163380А поки в парничку підніматиметься капуста, на відведеній під неї грядці, спробуємо зібрати врожай редиски №2 (другий посів) та зелених культур. На грядці у одному рядку ростиме редиска сорту Джолі, на іншому – Сора, а між ними рядок з листовою салатною гірчицею №2, руколою №2, шпинатом та бораго (огіркова трава). Щоб зібрати насіння, 2-3 кущики бораго посіяла біля квітника адже вона цвіте гарними голубими квітами і до того ж є хорошим медоносом, тому  буде принаджувати на ділянку корисних комах. Так як стоїть досить тепла погода, посіви не накривались.

11 квітня 2016р. (t: +11,1 /+18,3 0С)




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь