Розсада перед фінішом.

IMG_2810Наближається час масової висадки розсади городніх культур на постійне місце. Хоча рослини будуть рости і плодоносити у відкритому ґрунті, перші 1-2 тижні, допоки проходитиме акліматизація, посадки накриваємо агроволокном. Цей матеріал дихає, пропускає вологу, до того ж, успішно захищає розсаду від морозів.

Першими на грядку пішли салати. Ось така як  зараз погода для них саме те, що треба, адже оптимальна температура для їх розвитку 16-18 градусів. До того ж салат здатен витримувати приморозки до -4 0С.

В найближчі вихідні планується висадити порей та селеру, а також розсаду ріпчастої цибулі.

Для них це також чудовий період.

Наступна – капуста. Будемо вирощувати декілька улюблених в нашій сім’ї видів цієї культури, це рання, цвітна, броколі, пекінська та середня і середньопізня білоголова. Савойська, брюсельська, червоноголова та кольрабі з часом почали відходити на задній план і на сьогодні інтерес до них у нас зовсім пропав.

Вже згадувалось про те, що в минулому виникали проблеми з вирощуванням розсади ранньої капусти. Застосований в цьому році метод в банці є досить екстравагантний і на суперрезультат особливих сподівань не було, але капуста на диво виросла досить гарненька і є намір надалі вирощувати її саме так.

Маємо ще зовсім молоду розсаду цвітної капусти, броколі та пекінської капусти, але головне те, що є що висаджувати. Сезон тільки починається, ще встигне вирости.

Помідори висівались в декілька строків. Першими високорослі (19.02). На сьогодні вони є самими дебелими.

Але ось до цвітіння їм ще далеко так як необхідно додатково наростити по 3-4 листки.  Це не ранньостиглі кущові сорти у яких вже появились квіткові китиці.

Для стримування росту у розсади обірвано нижнє листя.  За першої нагоди рослини будуть висаджені на грядку.

А ось так виглядають помідори, посіяні 03.03 та самі маленькі, посіяні 18.03. Вони ще зо два тижні ще підростатимуть на балконі.

У рослин потреба в йоді дуже низька і зазвичай їм хватає тих мікродоз, що є в ґрунті. Та саме у помідорів особливе відношення до йоду. Під його впливом швидше розвиваються квіткові китиці, плоди формуються більшими та і достигають скоріше. Йод також є профілактичним засобом проти хвороб томатів. Враховуючи такий позитивний  вплив, розсаду помідорів покроплено розчином наступного складу: на 1 л води 100 мл молока та 4 краплі йоду. Можна просто розвести 2 краплі йоду в 2 л води та полити землю. Таку обробку рекомендується проводити хоча б раз у 10 днів протягом періоду вирощування розсади. У перців та баклажанів йодна залежність не прослідковується, але так як залишився розчин їх також покропила. Залишки розчину вилито під помідори.

Так як незабаром помідори будуть висаджуватись на грядку, для кращого протистояння хворобам, розсаду полито розчином мідного купоросу (декілька крупинок на 1 л води).

IMG_4077За тварин та людей альбіносів є багато інформації. За винятком відсутності пігментації вони не мають ніяких інших відхилень та чудово почуваються. У рослин це рідкість і все набагато складніше. Безхлорофільні рослини в природі не виживають так як у них не відбувається процес фотосинтезу. Але у всіх випадках коли зіштовхуєшся з альбінізмом дивуєшся, тим більше коли бачиш білого помідорчика. До речі, сорт називається Білий налив, оце так співпало. Хоча по-кисельовськи це звучало б так: «Совпадєніє? Нє думаю!».

Лотки з баклажанами та перцем треба було б розставити ширше але немає місця. Зараз їм трохи затісно, листки заходять один на одного.  По плану перцю треба лише 4 лотки, в 5-й, про запас, відсаджувалась лишня розсада. Тепер вона дійсно дуже лишня.

На вершках перець має квіткові пуп’янки, пересаджений гіркий перець стабільно виглядає найгірше.

11 квітня 2016р. (t: +11,1 /+18,3 0С)

Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь