Завершуємо посівну кампанію.




IMG_4445Висадку розсади та посів майже всіх городніх культур, як правило, проводимо до кінця квітня. Заклали грядки не тільки з морквою, буряком, картоплею, зеленими салатними культурами, а  й з такими теплолюбними як квасоля, гарбуз, кабачки, огірки. Город дивиться трішки пустуватим, але впорядкованим і охайним.

Звичайно, що в цей час ще часто бувають прохолодні дні, також не виключені навіть приморозки, а тому широко використовуємо утеплюючі накриття посадок та посівів. В багатьох місцях ділянка виглядає немов поснована павутиною, але зате рослинам там тепло та затишно.

Під агроволокном ростуть перці, баклажани, кукурудза. Посіви огірків та їх розсаду накрито плівкою.

Висаджені 16.04 високорослі помідори під 3-х шаровим захистом (агроволокно-плівка-агроволокно) без проблем пережили серйозні морозні притиски 23.04 і чудово почуваються. А ось одним посадкам не повезло. Сильний буревій, що супроводжував похолодання, зірвав з половини грядки накриття і частина помідорів підмерзла. Рослини не пропали зовсім, але матимемо затримку в розвитку та початку плодоношення. Ось така вона примхлива городня удача.




Капусті на руку прохолодна погода. Висаджена 16.04 вона вже чудово прижилась, але самі маленькі та ніжні рослинки зверху прикриті обрізаними пластиковими пляшками. Сьогодні вже не відрізниш яка рання капуста посаджена придбаною на базарі розсадою, а яка вирощена в 3-х л банці (на фото це дві крайні з правої сторони рослини).

Редиска та салатні культури (гірчиця, рукола, салат), посіяні 26.03, також ще ростуть під агроволокном. Не тому, що їм холодно, а для ранньої продукції. Вона вже майже на виході, сорти редиски Джолі та Рудольф не підводять. Салатом через декілька днів також будемо ласувати . Щоб не зупинявся конвеєр із редиски та зелені заклали ще одну, вже четверту грядку із цими культурами. А ось так виглядають рослини на 2-й грядці посіву 11.04.

Без всякого накриття розкошує на волі часник, горошок, розсада цибулі на ріпку, та посаджені під зиму цибуля і петрушка.

Саме з цих культур розпочато цикл підживлень комплексними добривами з мікроелементами. На початкових етапах вегетації часник найбільше потребує підживлення та вологи. Якщо втрачено цей найсприятливіший час, рослина припинить ріст і потім скільки не поливай та підживлюй, хорошого врожаю не буде. Горошок здатен самостійно синтезувати та збагачувати ґрунт азотом, але це буде потім, коли на корінцях достатньо наростуть бульбочки з бактеріями. А поки що 1-2 підживлення підуть йому лише на користь. До речі, вчені провели досліди та встановили, що без молібдену зараження кореневої системи гороху бактеріями не відбувається аж до цвітіння.

Появляються перші росточки картоплі. Для цього їй знадобилося 20 днів.  Навдивовижу рано почала цвісти садова суниця. За такого розкладу через місяць будуть стиглі ягоди.

Присядемо на хвильку полюбуватись квітниками і гайда до дому пекти ковбаску. Великдень наближається!

29 квітня 2016р. (t: +4,2 /+17,0 0С)




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь