Актара





Інсектицид широкого спектру дії. Виробник  – компанія «Сингента», Швейцарія.

 

Склад:

Тіаметоксам 250 г/кг. Класифікація ВООЗ – III клас (малотоксичний).

Призначення препарату:

  • Для захисту картоплі, помідорів, перцю, баклажанів, капусти, яблунь від колорадського жука, попелиці, яблуневого квіткоїда, яблуневого пилильщика та інших шкідників.

 

 

 Ефект від використання:

  • Має сильний ефект проти великої кількості шкідників;
  • Ефективний і при внесенні в ґрунт, і при обприскуванні надземної частини рослин. Якщо є ймовірність, що протягом години після обприскування почнеться дощ, то обприскування варто відкласти;
  • Протягом півгодини після обробки шкідники перестають харчуватися, а протягом доби настає смерть шкідників;
  • При внесенні Актари під корінь, захисна дія тримається до 2-х місяців, а при обприскуванні – до 4-х тижнів.
  • Актара сумісна з більшістю інсектицидів, фунгіцидів і регуляторами росту (Циркон, Епін), окрім препаратів, розчин яких має лужну реакцію (бордоська суміш, мило, вапно).
  • має 3-й клас небезпеки (речовина помірно небезпечна). Препарат слаботоксичний для дощових черв’яків, птахів, риб і водних організмів. Актара сильно токсична для бджіл – випускати бджіл дозволено не раніше, ніж через 4-5 днів після обробки.

Застосування:

Актара використовувалась у вигляді водного розчину в кінці травня – на початку червня шляхом поливу під корінь пізньостиглої капусти, цибулі на ріпку, чорнушки і моркви від капустяної, морквяної, цибулевої мухи та інших шкідників.

 Ефективність препарату дуже висока, особливо результативний проти личинок різних видів мух та гусені. Довго, більше місяця, зберігає захисні властивості. Завдяки препарату вдавалось надійно захистити рослини, що забезпечувало хорошу врожайність на основі нарощення потужного листового апарату, розвиненої кореневої системи та надавало змогу отримати чисті, не пошкоджені шкідниками коренеплоди.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь