Зелені культури Гірчиця листова





Професійне насіння, виробник – Хем Заден, Нідерланди

Характеристики виробника: Однорічна трав’яниста рослина сімейства хрестоцвітих висотою 40-50 см. Насіння мілке, кругленьке. Цвіте в травні, плоди дозрівають у червні. З лікарською метою збирають насіння гірчиці під час достигання нижніх та середніх стручків. Траву косять, сушать в валках, обмолочують, не допускаючи пересихання і обсипання насіння. При необхідності насіння досушують, розсипавши їх на тканині тонким (2-3 см) шаром.

Технологія вирощування: насіння без попередньої обробки висівалось безпосередньо на грядку в три строки: кінець березня, середина квітня, третя декада квітня. Сходи появляються через 6-9 днів. Підживлення та полив не проводились.




Результати: хоча виробник робить акцент на зборі зерен гірчиці, як зелена культура вона є не менш привабливою і саме з такою метою її висівали. Холодостійка і непримхлива у вирощуванні. Вже на 28-35 день після сходів дає пишну листову масу в зелено-бордовій гамі. Збір проводився шляхом зрізання рослин з кореня. Молоде листя без грубих волокон, соковите, з ледь помітною гірчинкою. При підвищенні температур та збільшенні світлового періоду швидко стрілкується, стає жорсткішою і волокнистою.

Загальне враження: багата на вітаміни, смачна і корисна зелена культура. Надзвичайно гармонійно вливається в весняні салатні мікси. Для отримання продукції високої якості, гірчицю на грядці краще не перетримувати і проводити збір починаючи із стадії 4 справжніх листочків.





Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Please turn AdBlock off                               Будь ласка вимкніть AdBlock

Повідомлення для користувачів AdBlock

Будь ласка вимкніть блокування реклами для цього сайту. Це допоможе нам його розвивати та оплачувати хостинг.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.