Зелені культури Гірчиця листова





Професійне насіння, виробник – Хем Заден, Нідерланди

Характеристики виробника: Однорічна трав’яниста рослина сімейства хрестоцвітих висотою 40-50 см. Насіння мілке, кругленьке. Цвіте в травні, плоди дозрівають у червні. З лікарською метою збирають насіння гірчиці під час достигання нижніх та середніх стручків. Траву косять, сушать в валках, обмолочують, не допускаючи пересихання і обсипання насіння. При необхідності насіння досушують, розсипавши їх на тканині тонким (2-3 см) шаром.

Технологія вирощування: насіння без попередньої обробки висівалось безпосередньо на грядку в три строки: кінець березня, середина квітня, третя декада квітня. Сходи появляються через 6-9 днів. Підживлення та полив не проводились.




Результати: хоча виробник робить акцент на зборі зерен гірчиці, як зелена культура вона є не менш привабливою і саме з такою метою її висівали. Холодостійка і непримхлива у вирощуванні. Вже на 28-35 день після сходів дає пишну листову масу в зелено-бордовій гамі. Збір проводився шляхом зрізання рослин з кореня. Молоде листя без грубих волокон, соковите, з ледь помітною гірчинкою. При підвищенні температур та збільшенні світлового періоду швидко стрілкується, стає жорсткішою і волокнистою.

Загальне враження: багата на вітаміни, смачна і корисна зелена культура. Надзвичайно гармонійно вливається в весняні салатні мікси. Для отримання продукції високої якості, гірчицю на грядці краще не перетримувати і проводити збір починаючи із стадії 4 справжніх листочків.





Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь