Капуста цвітна Уніботра





Садиба центр, виробник – не зазначено.

Характеристики виробника

Високоврожайний середньоранній сорт. Від висадки розсади до технічної стиглості 60-75 днів. Качани білосніжні, щільні, гарно захищені покривним листям, вагою 2-2,5 кг. Вирощують через розсаду або прямим висівом насіння в ґрунт. Для утворення якісної продукції потрібна достатня кількість вологи та пухкий, родючий ґрунт. Відмінна для свіжого споживання та переробки.



Результати

Термін достигання 90-95 днів від сходів. Рослини потужні, зовнішні листки довгі (55-60 см), широкі. Внутрішні покривні листки спочатку практично повністю закривають білосніжну головку, але по мірі росту суцвіття і досягнення ним досить великих розмірів (18-19 см у діаметрі),  вже не охоплюють всю поверхню і в незакритих місцях плід набуває легкого жовтуватого відтінку.

Головки вагою 2,0-2,5 кг, як було прописано на пакетику із насінням, не виросли, набрали максимум 1,1 кг. Думається, що це не межа можливостей сорту, перспектива однозначно в нього є. Причиною недобору врожаю, скоріше за все, стало недостатнє підживлення, що для цвітної капусти дуже важливо. Та навіть такий результат, як для раннього сорту, є досить вагомим.

Головки хорошої якості: щільні, приємного смаку. Віддача врожаю не є розтягнутою, але  на 10-14 днів можна розраховувати.

Цікавою особливістю сорту стала здатність випускати поодинокі бічні пагони на яких виростали невеличкі, але високої якості головки вагою біля 60 г. Таке у цвітної капусти зустріли вперше.

В цілому врожайність сорту Уніботра склала 3,4 кг/м2.

Загальне враження

Легкий у вирощуванні сорт, що дає хороший врожай за короткий період, до того ж, співвідношення ціна – якість надзвичайно приємно вражають кардинальною розбіжністю.





Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь