Огірок Амант F1




ТМ Професійне насіння. Виробник – Bejo Zaden (Бейо Заден Б.В.), Нідерланди

Характеристики виробника

Ранньостиглий, партенокарпічний огірок, корнішонного типу. Рослина міцна, відкритого типу, формує по 8 і більше плодів в одному вузлі. Плоди однорідні, циліндричні, темно-зелені, не переростають і не жовтіють. Гібрид вирізняється високою товарністю, гарними смаковими якостями, ідеальний для соління. Відмінно переносить умови недостатнього освітлення, що робить його незамінним для вирощування у другому обороті.

Технологія вирощування

Насіння 25.04 висіяно в індивідуальні паперові стаканчики без дна, заповнені ґрунтовим субстратом. З появою перших петельок (01.05), коренева система рослин звільнялась від паперової обгортки і рослини одним рядком з інтервалом 20-25 см висаджувались на грядку, добре заправлену органікою.  Посадки накривались агроволокном під яким огірки перебували до середини травня.

Рослини вирощувались на вертикальних опорах. Грядки утримувались в замульчованому стані. За період вегетації проведено 7 кореневих підживлень мінеральними та органічними добривами. В першій половині вегетації, здійснено дві листові обробки сумішшю препаратів наступного складу:

  • «NPK+мікроелементи» від ТМ Професійне насіння, стимулятор росту «Вимпел»;
  • «Монокалій фосфат», «Зав’язь», «Біоглобін».




Результати

Рослини потужні, довгоплетисті, із широким міцним листям, короткими міжвузлями та добре розвинутою кореневою системою. Утворення пасинків посереднє. Вступили у фазу плодоношення на 48-й вегетації (16.06). Гібрид наділений партенокарпічними властивостями, а тому рівень зав’язування дуже високий. Хоча в кожній пазусі закладається декілька плодів, букетного типу плодоутворення за якого одночасно розвивалися б 3-5 чи більше зав’язей не спостерігалось.  Та огірочки дуже активно, безупинно з’являються один за одним завдяки чому рослини завжди рясно вкриті зеленцями.

Плоди вирізняються високою однорідністю та товарністю. Шкірка тоненька. Насіннєва камера невелика та довго не розвивається. Хрусткі, ароматні. Чудово підходять для квашення та маринування.

Завдяки високій стійкості до несприятливих умов вирощування та захворювань, плодоношення тривало майже 3 місяці.

Загальне враження

Насіння із доволі  високовартісної цінової лінійки та результат виправдовує вкладені у нього кошти. В цілому враження хороше, адже Амант F1 показав себе як стійкий, високоврожайний гібрид із тривалим періодом плодоношення.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь