Помідори Великий Білий (Great White + P-20)




Характеристики

Трапляється під назвами «Великолепный белый», «Чудовий білий». Рідкісний сорт із надзвичайно красивими плодами, рясним і тривалим плодоношенням. За строками достигання – середньо-пізній.

Рослини висотою 1,2 м, листя мало, верхівкам стебел притаманне антоціанове забарвлення. Через слабке кущіння пасинкування слід проводити дуже ощадливо, або, навіть, взагалі від нього відмовитись.

Молода зав’язь зеленого кольору зі швидким переходом у фіолетовий, який чим ближче до плодоніжки стає насиченішим, а під кінець майже чорним. Стиглі плоди набувають надзвичайно красивого забарвлення: жовті з темно-фіолетово-коричневими плечиками, які можуть спускатися мало що не до денця. У місцях де плодоніжка своїми пелюстками-промінчиками закриває тіло помідора від сонця, шкірочка не забарвлюється в темний колір і плоди виходять із жовтими зірочками.




Форма різноманітна: куляста, приплюснута. Кругленькі помідорчики найгарніші. Середня вага 150–200г, хоча окремі набирають і по 700 г, що серед синьоплідних томатів велика рідкість. М’якоть кремово-біла, тугенька, пружна, але не тверда, соковита, дуже приємного, солодкуватого смаку.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь