Гарбуз Малишка




Гавриш, виробник – Група компаній «Гавриш», Росія.

Характеристики виробника

Ранній кущовий сорт з щільною, соковитою і хрусткою м’якоттю. Скоростиглий (80-90 днів від сходів до збору). Сорт з високим і раннім утворенням жіночих квітів. Вже на 35-40 день після сходів утворює зав’язь. Рослина кущового типу, компактна. Плоди плескаті, темно-сірі з коричневим відтінком, вагою 2-3 кг. М’якоть хрустка, середньої щільності і соковитості, оранжева, солодка, цукриста. Смакові якості високі. Характеризується високим вмістом каротину і цукрів. Врожайність 3,2 кг/м2.

Технологія вирощування

Насіння висівається у відкритий ґрунт у першій половині травня гніздовим способом. У гнізді розміщуються 2–3 рослини, відстань між гніздами 50–60 см. На початку вегетації проводиться два підживлення комплексними мінеральними добривами. Грядка утримується в замульчованому стані.




Результати

Належить до ранньостиглих. Навіть за пізнього посіву, як от у другій половині травня та появі сходів наприкінці травня, гарбузи до морозів встигли не тільки наростити масу, а й добре визріти. Рослина кущового типу, компактна, чудово поміщається на грядках. Добре утворює зав’язь, урожайна. Плоди темного, сіро-зеленого кольору з коричневим відтінком, невеликі, вагою 2-2,5 кг. М’якоть товщиною 3 см, чудових смакових характеристик. Хоча ранньостиглі сорти здебільшого не відзначаються особливою лежкістю, до січня гарбузки зберігаються добре.

Загальне враження

Улюблений сорт. Особливо поціновуємо за компактність куща, невеликі розміри плодів та відмінний смак.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь