Селера коренева Едвард




Семена Украины. Виробник – ТМ «Семена Украины»

Характеристики виробника

Ранньостиглий сорт. Вегетаційний період від сходів до технічної стиглості 130-140 днів. Коренеплід великий, округлий, кремового забарвлення, масою 300-400 г, гарних смакових якостей. М’якуш ніжний, біло-жовтого кольору, ароматний, не схильний до дряблості. Вирощується через розсаду. Коренеплоди використовуються для безпосереднього споживання, переробки та зимового зберігання.

Технологія вирощування

Насіння без попередньої обробки висівалося на розсаду в перших числах лютого. Перші сходи появилися на 10-й день від посіву. Розсаду віком 68 днів 21.04 висаджено у  відкритий ґрунт. Перед висадкою в розсади видалено частину горішніх бокових корінців, а кінці нижніх на 1,2 см укорочено. Рослини висаджувались у ґрунт не глибше того рівня на якому вони росли в розсаднику. Розміщувалися одним рядком біля огірків з інтервалом між рослинами в рядку 25 см. Щоби головки формувалися великими та гладенькими на початку й наприкінці липня здійснювалося обрізання бічних корінців, а починаючи із середини липня з інтервалом 2-3 тижні видалялося декілька нижніх листків. У період травень-червень селера 5-ть разів підживлювалася. Грядка утримувалася в замульчованому стані.




Результати

Рослини міцні, коренасті. Через дуже розгалужену кореневу систему розсади навіть були певні побоювання щодо формування з неї гарних головок. Черешки листків товсті, нерідко з антоціановим забарвленням, що є генетично зумовлено, а не набуто внаслідок холоду чи нестачі фосфору. Коренеплоди однорідні, середнього розміру, вагою 300–360 г, деякі до 420 г.

М’якуш щільний, з високим вмістом сухих речовин, однорідний, без пустот, білого забарвлення із кремовими розливами, ароматний. Смак приємний, ніжний, не нав’язливий.

Лежкість посередня і з початком весни починають простежуватися процеси трухлявіння серцевини.

Загальне враження

Досить хороший сорт здатний, за умови дотримання належної агротехніки, забезпечити непоганий урожай.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь