Перець солодкий Гурме




ТМ Велес, виробник – СПД Могилевський А.В.

Характеристики виробника

Середньоранній сорт. Вегетаційний період від сходів до біологічної стиглості 120-130 днів. Кущ штамбовий, компактний, прямостоячий, міцний, заввишки 60-80 см. Плід циліндрично-кубоподібної форми, рівний, ребристий, 3-4-х камерний, товстостінний, темно-зеленого забарвлення в технічній стиглості, яскраво-помаранчевого – в біологічній, масою 150-300 г. М’якоть соковита, смачна, ароматна, товщина стінки 7-9 мм. Використовується в домашній кулінарії для вжитку в свіжому виді і консервації. Сорт стійкий до вірусу тютюнової мозаїки і несприятливих умов вирощування. Рекомендується для вирощування у відкритому ґрунті і плівкових теплицях.

Технологія вирощування

Посів на розсаду: кінець січня — початок лютого. Під час догляду за розсадою використовуються живильні та стимулюючі препарати типу спрей «Преміум», Royl Mix, MASTER, Біокомплекс БТУ-р, Rost-концентрат, Епін та інші. На грядку розсада висаджується наприкінці квітня — на початку травня у віці 75–80 днів. На грядці рослини розміщуються двома рядами, у шахматному порядку з інтервалом між рослинами в ряду 35 см. Для приживлення розсади та подальшого кращого розвитку рослин посадки на місяць-півтора накриваються агроволокном, натягнутим на дуги. Підживлення проводиться із середини травня до кінця липня: перший місяць комплексними мінеральними, а далі органічними добривами. Грядки утримуються в замульчованому стані. За надмірного висихання ґрунту — обов’язковий полив.




Результати

Кущі висотою 60-65 см, міцні, добре утримують плоди, яких одночасно зав’язується по 5-7 штук. Перчини такі собі здоров’ячки, скоріше кубовидної, ніж циліндричної форми середньою вагою 105-120 г, максимально отримали 180 г. В технічній стиглості темно-зелені, при повному достиганні набувають насиченого оранжевого кольору,  стають товстостінними (7-8 мм), ароматними і смачними.

Сорт стійкий до несприятливих умов вирощування та характеризується тривалим періодом плодоношення.

Загальне враження

Цікавий, невимогливий сорт. Хороше придбання за невеликі гроші.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь