Помідори Ананасний




Характеристики

Добре відомі помідори сорту Ананасний уже досить багато років вирощуються овочівниками й досі продовжують отримувати прихильність своїх шанувальників. Останнім часом його почали плутати із новинкою, а саме, сортом Ананас (Pineapple), який є бі-колором біфштексного типу і, окрім співзвучної назви, нічим не схожий на старенький Ананасний.

Якщо ж говорити про сорт Ананасний, то рослини у відкритому ґрунті виростають не дуже високими – 1,1–1,3 м з листяним покровом середньої густини. На кущі утворюється 4–5 простих китиць, на кожній із яких формується й розвивається 3–4 штуки зав’язі. Сорт вважається великоплідним, але за фактом середня вага помідорів перебуває в межах 80–100 г і лише окремі набирають біля 200 г.




Сорт за строками достигання швидше середньо-ранній, чи навіть середній і хоча належить до індетермінантних, з початком осені припиняє ріст та плодоношення.

Помідори округлі та плескато-округлі, м’ясисті, багаті на каротин. У біологічній стиглості жовті й чим довше висять, тим насиченішого набувають кольору, аж до жовто-оранжевого. Сподіватися відчути ананасові нотки не варто, але, як і більшості жовтоплідних томатів, плодам даного сорту характерний приємний смак та легкий фруктовий аромат.

На якість плодів відчутно впливає не тільки брак ґрунтової вологи, а й її надлишок. Сорт не може похвалитися надзвичайною стійкістю до розтріскування чи вершинної гнилі плодів.

Хоча плодів зав’язується багато, приблизно 15 штук, сорт не здивує особливою щедрістю, адже загальна врожайність не перевищує 1,5 кг з куща.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь