Кукурудза Юрмала F1




Мнагор. Виробник – ПП “Мнагор”

Характеристики виробника

Суперсолодкий, ранній, високопродуктивний гібрид типу Sh2, який містить цукру в декілька разів більше, ніж звичайна солодка кукурудза. Вегетаційний період 71-73 дні. Рослина високоросла, висотою 220-250 см. Формує качани напівциліндричної форми, довжиною більше 22 см. Зерно дуже привабливого яскраво-жовтого кольору. Смакові якості прекрасні – вмісту цукру (більше 23%). Стійкий до захворювань. Характеризується високою потенційною врожайністю і товарністю. Основні переваги гібриду: ідеальне поєднання великих качанів і ранніх строків дозрівання. Насіння висівати не глибше 2,5-3 см. Вологолюбна, потребує регулярних поливів. Використовують в свіжому вигляді і для переробки.




Результати

Рослини не вийшли аж такими (2,2-2,5 м) високорослими, по факту мали заввишки максимум 1,8 м. Не виключено, що далася взнаки посуха та високі температури. Але навіть за таких умов фірма Мнагор, яка є розробником гібриду, в черговий раз не підвела. На одному стеблі переважно сформувалось по одному качану. Ніжка кріплення качана у період дозрівання зерна не витримувала тиску його маси і згиналася, внаслідок чого масово спостерігалось обвисання качанів. Але незважаючи ні на що, їх якість була на високому рівні.

Качани тугі, чималі, добре наповнені великим зерном жовтого кольору. Достигли на 85-й день вегетації і довго не втрачали молочної зрілості. На смак дуже солодкі і такими залишались навіть при зберіганні в теплі.

Загальне враження

Гібрид цукрової кукурудзи Юрмала F1 по якості качанів, вмісту цукру та багатьох інших характеристиках абсолютно не поступається кращим закордонним зразкам, але от серед мнагорівської лінійки, Барселона чи Малібу видались кращими.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь