Огірок Пасалімо F1




ТМ Агропакгруп. Виробник – Syngenta Seeds B.V., Нідерланди

Характеристики виробника

Партенокарпічний ранньостиглий гібрид корнішонного типу. Плоди генетично без гіркоти, циліндричні, середньогорбкуватий, не переростають. У вузлі формується одночасно 3-5 білошипих плода, довжиною 6-9 см. Період від сходів до початку плодоношення – 39-41 день. Високий вихід товарної продукції – 96%. Середня врожайність 12-25 кг/м2. Відмінні смакові якості свіжих і консервованих плодів. Добре витримує транспортування. Рекомендується для вирощування у відкритому ґрунті та плівкових теплицях. Стійкий до кладоспоріозу та борошнистої роси; відносно стійкий до вірусу огіркової мозаїки.

Технологія вирощування

Насіння висівалось в наповнені земляним субстратом індивідуальні паперові стаканчики без дна у два строки. Перший раз 11.04, другий – 25.04. У віці 5 днів від появи сходів рослини першого посіву 21.04 висаджено на грядку, добре заправлену органікою. З появою перших петельок, а це 01.05, висаджено рослини другого посіву.

Перед посадкою коренева система звільнялась від паперової обгортки. Розсада на постійному місці вирощування розміщувалась одним рядком з інтервалом 20-25 см. Посадки накривались агроволокном під яким огірки перебували до середини травня.

Рослини вирощувались на вертикальних опорах. Грядки утримувались в замульчованому стані. За період вегетації проведено 7 кореневих підживлень мінеральними та органічними добривами. В першій половині вегетації, здійснено дві листові обробки сумішшю препаратів наступного складу:

  • «NPK+мікроелементи» від ТМ Професійне насіння, стимулятор росту «Вимпел»;
  • «Монокалій фосфат», «Зав’язь», «Біоглобін».




Результати

Рослини не є надміру довгоплетистими, а ось пасинків випускають дуже багато. Через це кожна рослина перетворюється на справжній кущ. В ході вирощування гібрид не пасинкували, а тому навколо однієї опори доводилось заплітати по два стебла. Закладена між рослинами відстань в 22 см для такого розкішного куща однозначно є замалою. Оптимальним інтервалом стали б 30-35 см.  Помірна загущеність посадок та велика кількість пасинків відчутно негативно не вплинули на продуктивність гібриду. Думається, що навіть часткове затінення він би чудово  переніс, адже вимоглива до освітлення розсада надмірно не витягалась і росла міцною та достатньо приземистою.

Перші огірочки при посіві насіння 11.04 були готові до збору 03.06 (48-й день від появи сходів), у наступного посіву збір також почався на 48-й день.

Врожайність дуже висока і це при тому, що до середини червня два місяці не було дощів. Огірки зав’язуються надзвичайно активно вже починаючи від пазухи першого листка, а тому підростаюча нижня зав’язь просто впирається в землю. Завдяки самозапильності, коротким міжвузлям та чисельним пасинкам здається, що огірочки як би сидять один на одному – здебільшого поодиноко, інколи парами, адже в кожній пазусі закладається декілька зав’язей. За такого рясного плодоношення рослини потребують додаткового живлення. Щоб інтенсивність плодоутворення не знижувалась, а зав’язь не завмирала, зеленці краще збирати через два дні.

Товарність дуже висока, огірки всі один в один і навіть в кінці плодоношення, яке, до речі, триває майже три місяці, роздуті на кінцях трапляються вкрай рідко.

Огірки горбкуваті, шпичасті, при збільшенні розмірів із світлими вкрапленнями, які особливо акумулюються біля вершка, утворюючи своєрідні, розмиті  полоси. Насіннєва камера невелика і з старінням плоду довго не розростається. Огірки хороших споживчих характеристик, чудово смакують свіжими та зберігають хрусткість при переробці.

В той час, як на кабачках, що росли зовсім поруч, поширилась борошниста роса, гібрид продемонстрував високу стійкість до цього захворювання, ознак враження не спостерігалось.

Загальне враження

Гібрид дуже сподобався завдяки високій якості, врожайності, стійкості, універсальності використання,  довгому плодоношенню. Якщо ще врахувати середнього рівня ціновий діапазон на насіння, то взагалі оцінка – відмінно.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь