Перець солодкий Богдан




ТМ ЕлітСортНасіння, виробник – ТОВ «Агрофірма – Елітсортнасіння»

Характеристики виробника

Ранньостиглий сорт. До технічної стиглості 115-117 днів. Плід масою 200-250 г, конусоподібної форми. Товщина стінок 6-8 мм. У біологічній стиглості плід жовто-оранжевого кольору.

Технологія вирощування

Посів на розсаду: кінець січня — початок лютого. Під час догляду за розсадою використовуються живильні та стимулюючі препарати типу спрей «Преміум», Royl Mix, MASTER, Біокомплекс БТУ-р, Rost-концентрат, Епін та інші. На грядку розсада висаджується наприкінці квітня — на початку травня у віці 75–80 днів. На грядці рослини розміщуються двома рядами, у шахматному порядку з інтервалом між рослинами в ряду 35 см. Для приживлення розсади та подальшого кращого розвитку рослин посадки на місяць-півтора накриваються агроволокном, натягнутим на дуги. Підживлення проводиться із середини травня до кінця липня: перший місяць комплексними мінеральними, а далі органічними добривами. Грядки утримуються в замульчованому стані. За надмірного висихання ґрунту — обов’язковий полив.



Результати

Кущі невисокі, 55-60 см, але потребують обов’язкового підв’язування.  Плодоношення рясне, гілля аж вгинається, а окреме навіть обламується під вагою 6-8, а то і нерідко 10 перчин. Плоди всі, як на підбір: спрямовані донизу, конусовидної форми, світло-зеленого кольору в технічній стиглості і жовто-оранжевого при повному достиганні, середньою вагою 100-110 г, хоча окремі набирають навіть 215 г. Перець не тільки привабливо виглядає, а й має високі споживчі якості. Стінки товсті, 8-10 мм, м’якуш соковитий, ароматний з легким перцевим смаком. Додаткова перевага – підвищена стійкість до захворювань.

Завдяки ранньостиглості, збір перцю в технічній стадії вдалося розпочати з 12.06, а це на 114-й день від появи сходів, або на 45-й день від висадки розсади.

Загальне враження

Недорогий, високопродуктивний сорт солодкого перцю. Дуже сподобався. Обов’язково будемо вирощувати і надалі.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь