Перець гіркий Оранж Вандер




ТМ Професійне насіння, виробник – Hem Zaden (Хем Заден), Нідерланди

Характеристики виробника

Ранньостиглий (85-95 днів) сорт для вирощування на балконах і лоджіях, в кімнатних умовах. Рослина компактна, висотою 30-35 см. Плоди дрібні, сплямовані вгору, конусної форми, в технічній стиглості білувато-зелені, в біологічній – яскраво помаранчеві, масою 4,5-5 г, гострого смаку. Цінність сорту: рясне і тривале плодоношення, висока декоративність, підходить для створення дизайнерських композицій. Щоб підсилити розгалуження, рослини прищипують над 15-17 вузлом.

Технологія вирощування

Посів на розсаду – початок лютого. Перець вирощувався у квіткових горщиках, які змінювалися на більші по мірі росту  рослин. Для збільшення кущистості після досягнення рослинами 20 см, вершки прищипували. Під час догляду за розсадою використовувалися живильні та стимулюючі препарати типу спрей «Преміум», Royl Mix, MASTER, Біокомплекс БТУ-р, Rost-концентрат, Епін та інші. Наприкінці травня горщики з перцем перенесено на клумбу де він ріс та плодоносив до морозів.




Результати

Рослини невисокі (30-35 см) і за умови прищипування вершка досить кущисті. Не потребують великої площі живлення та комфортно почувалися у квіткових горщиках діаметром 18 см та висотою 14 см. Добре росли та плодоносили й не вимагали якогось особливого догляду.

Плоди з вертикальним спрямуванням, жовто-помаранчеві, конусоподібні, блискучі, маленькі. Вага одного перчика біля 3 г, довжина 4-5 см. Стінка тоненька, середина вщерть забита насінням. На смак надзвичайно гості. На одному кущі зав’язується 25-30 перчиків.

Завдяки високій декоративності сорт Оранж Вандер прикрасить не лише балкон, а і стане окрасою клумби.

Загальне враження

Думається, що сорт знайде багато прихильників, але через маленькі розміри та тоненькі стінки для нас він був більше цікавий, як декоративна, ніж харчова культура.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь