Помідори Світанок 




Характеристики

Славний, добротний сорт, виведений українськими селекціонерами (районований в 1979 році). З того часу з’явилося багато нових, чудових сортів, але Світанок з усіма своїми плюсами та мінусами, як відгук минулого, нерідко залишається почесним гостем на помідорних грядках.

У догляді зовсім непримхливий, добре протистоїть несприятливим погодним умовам із якими доводиться постійно стикатися за вирощування помідорів у відкритому ґрунті. Вбачається, що до фітофтори сорт має підвищений імунітет, а завдяки ранньостиглості відплодоносить ще до розгулу хвороби. Фактично ж, збирати врожай раніше 20 липня не виходило й легка профілактична обробка абсолютно не була зайвою.




Рослини невисокі, 45–50 см, максимум 60 см, кущисті, не потребують пасинкування, але через вагоме навантаження плодами доцільно провести підв’язування. Врожайність фантастична. За сезон з однієї такої невеличкої рослини вдається отримати 2,7–3,3 кг продукції.

Достигання дружне і швидке. Зібрати весь врожай за два прийоми не вийде, але одного місяця для цього повністю достатньо. Невеличкі кущики цього сорту в період масового достигання помідорів надзвичайно видовищні, адже здатні одночасно утримувати біля 35 плодів.

Помідори округлі, рівненькі, червоного кольору, одномірні, вагою 75–95 г, наділені вираженим томатним смаком та ароматом. Затвердіння м’якоті біля плодоніжки немає, але насіння плоди містять дещо забагато.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь