Помідори Рожевий шолом




Характеристики

Вирощування цього сорту приносить одне задоволення. Його не можна не занести в скарбничку найкращих.

Рослини напівдетермінантного типу розвитку, далеко не потужні, стебла середньої товщини, листя досить мало, але його достатньо, що захистити плоди від яскравого літнього сонця. У відкритому ґрунті, де сорт чудово почувається, кущі досягають зросту не вище 1,5 м. Вирощувався в 3 стебла з обов’язковим пасинкуванням до першої квіткової китиці.

За строками достигання швидше середньо-ранній, ніж ранній і перші помідори визрівають 13–20 липня. Плодоношення триває до початку осені.

Назва сорту пояснюється подібністю форми плодів до лицарського шолому. Форма помідорів дійсно дуже приваблива, але реально поціновується він далеко не за це.

Сорт непримхливий до умов вирощування й демонструє непогані результати, навіть за дотримання елементарних правил агротехніки. Врожайність стабільно хороша, як за прохолодного, дощового літа, так і за жаркого та посушливого –  3,0-3,5 кг томатів із куща.




Цей сорт знахідка для організації ринкових продаж, адже якість плодів просто вражаюча. Мало того, що дрібних, репаних, покручених протягом усього сезону ніколи не буває, а навпаки – усі, як намальовані: насичено-рожеві, рівненькі, гладенькі, аж глянцеві, привабливої серцевидної форми, з тоненькою шкіркою, то ще й м’якуш однорідний і достатньо щільний, щоби добре транспортуватися, але, водночас, досить соковитий, з малою кількість насіння. До того ж, плодам характерний сильний томатний аромат і збалансований кисло-солодкий смак. З одного куща вдається зібрати 12–15 таких плодів середньою масою 200–300 г, хоча нерідко трапляються плоди із вагою понад 500 г.

Сорт достатньо стійкий до захворювань, але особливо вразив дивовижною здатністю витримувати різкі перепади вологості ґрунту і там де через рясний дощ, що пройшов після затяжної посухи більшість сортів стояли з порепаними помідорами, у Рожевого шолома жоден не зазнав пошкоджень.

Загалом, характеристику сорту можна звести до одного слова – Супер!




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь