Помідори Фляшен Томатен (Flaschen Tomaten) 




Характеристики

Сорт індетермінантний, високорослий, належить до типу «чері». Рослини малогалузисті, листяний покрив помірної густини, стебла середньої товщини, висотою 1,8 м. Потребують підв’язування та пасинкування. Найкраще вирощувати в 1–3 стебла. Китиця простого чи проміжного виду.

Середньостиглий. Перша зав’язь зарум’янюється в середині липня, але для масового достигання потрібно більше часу. В умовах браку сонця й тепла, досягнення помідорами біологічної стиглості суттєво відтерміновується.




Плоди – невеличкі (10 г) бочечки, яскраво-червоного кольору. Шкірка не є твердою, але доволі цупкенька, що робить помідори ідеальними для консервування. М’якуш із високим процентом сухих речовин, тому помідори чудово підходить для в’ялення. Та й у свіжому вигляді, завдяки підвищеному вмісту цукрів і майже повній відсутності насіння, плоди надзвичайно смакують. До того ж, помідори можуть довго перебувати на китиці, не втрачаючи споживчих якостей.

Однак, цей сорт варто вирощувати не тільки через хороші споживчі властивості плодів. Завдяки рясному плодоношенню рослини надзвичайно декоративні й чудово вписуються в безліч композицій ландшафтного дизайну.

Загальна врожайність 1,5–2 кг з куща, що зовсім немало для таких невеликих помідорчиків.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь