Помідори Медово-цукровий




Характеристики

За показниками врожайності, смакових характеристик і краси цей сорт є просто неперевершеним.

Кущі міцні, галузисті, із середньої густини листяним покриттям, індетермінантного типу розвитку. Високорослі, до закінчення вегетації за доброго догляду можуть досягати навіть 1,8 м. Потребують формуванні й найкращий результат демонструють за вирощування у 2–3 стебла.

Плодоношення рясне, кущі густо всипані плодами, яких з однієї рослини вдається зібрати приблизно 22 штуки. Вага чимала й у середньому становить десь 180 г. Перші взагалі великовагові, до 400 г, наступні менші. Форма може бути дуже різноманітною: круглою, конусовидною, хоча переважає приплюснуто-округла. Інколи аж не віриться, що це з одного куща. Про колір говорять, що плоди неначе налиті медом. Насправді так воно і є. У період переходу до повної біологічної стиглості деякі можуть мати зеленуваті плечики, але вже повністю достиглі – однотонні, насичено-оранжеві, аж сяють. Помідори славляться своєю густою м’ясистістю із малим вмістом насіння та підвищеною цукристістю. Просто супер.




За строками достигання сорт середньостиглий і першими плодами вдається поласувати не раніше 20-х чисел липня, зате плодоношення триватиме аж до морозів.

Треба зазначити, що від сорту хотілося б дещо більшої стійкості, адже посушливого року деякі плоди вражалися вершинною гниллю. За нашої, зазвичай вологої, погоди ця слабка сторона сорту не є серйозною проблемою й, навіть якщо не враховувати цих декількох пошкоджених плодів, з одного куща вдається зібрати до 4,0 кг чудової якості товарних помідорів.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь