Баклажан Геліос





SeedEra, виробник – ТОВ Сімейний Сад, Україна

Характеристики виробника:

Оригінальні колір та форма плоду. До технічної стиглості 115-120 днів. Плід округлий, довжиною 7-13 см, діаметром 10-15 см, світло-фіолетового забарвлення, масою 300-700 г. Кущ напіврозлогий, висотою 50-60 см. М’якуш дуже щільний, білий, без гіркоти.

 

Технологія вирощування

Посів на розсаду – початок лютого. Розсада висаджувалась у ґрунт у віці 75-80 днів. Перед висадкою рослини оброблено водним розчином Епіну. Розміщення на грядці: у два ряди в шахматному порядку з інтервалом між рослинами 35 см. Висаджена розсада накривалась на 14-ть днів агроволокном, натягнутим на дуги. За період з середини травня до середини липня баклажани сім разів підживлювались органічними та мінеральними добривами. Грядки мульчували. Пасинкування не проводили.



Результати

Рослини потужні, висотою біля 80 см. Листя широке, міцне, лапате, темно-зелене з фіолетовим відтінком. Особливо чітко антоціанове забарвлення проявляється в центрі листової пластини і на прожилках. Та найбільш фіолетовим забарвленням вирізняються молоді листочки. Квіти поодинокі, великі, погано запилюються, а перша зав’язь часто повністю обпадає. Враховуючи таку особливість, для початку раннього плодоношення, сорт потребує додаткової уваги і догляду.

Зав’язь має темно-фіолетовий, майже чорний колір, але по мірі росту світлішає і при досягненні товарних розмірів набуває бузкового відтінку. Плоди великі, округлої чи округло-плескатої форми, вагою 400-600 г. Шкірка у стиглих плодів тонка, м’якуш з малою кількістю насіння, м’ясистий, хорошого смаку.

Через тривале обпадання першого цвіту, збір розпочався на 170 день від сходів (30.07). В подальшому ситуація з обпиленням та утримуванням зав’язі не покращилась і загальна врожайність склала лише 0,5 кг з куща.  Для порівняння:  збір баклажанів сорту Найт Леді, що вирощувалися за аналогічних умов та догляду, провели вже 29.06, а це на місяць раніше. При цьому, вага зібраного за сезон врожаю з одного куща була більшою, ніж у сорту Геліос в 3,6 рази.

Загальне враження

Сорту дійсно притаманні оригінальний колір та форма плоду. До переваг слід віднести високу якість та хороший смак.  Однак, в зв’язку з тим, що сорт є досить примхливим до умов вирощування і потребує додаткового догляду через масове обсипання цвіту та зав’язі, демонструючи при цьому пізні строки початку плодоношення та надзвичайно низьку врожайність, загального схвалення сорт не отримав.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь