Помідори Пудовик (Севрюга)




Характеристики

Популярний сорт, насіння якого можна придбати в багатьох спеціалізованих магазинах. Нерідко трапляється інформація, що іншою назвою сорту є «Севрюга», а ТМ «Сибірський Сад» так його й позиціонує – Пудовик (Севрюга).

Сорт однозначно вартий уваги оскільки за всіма характеристиками демонструє дуже хороші результати. Спочатку тішать око великі, 250–300, окремі біля 500 г рожеві, а згодом, за повного достигання, малиново-червоні, серцеподібні плоди. Далі отримуєш задоволення від солодкуватого смаку та ніжної, дуже соковитої м’якоті із малою кількістю насіння. А після того, як підведеш підсумки збору врожаю де бачиш, що на фоні високої стійкості до фітофтори один кущ у відкритому ґрунті дав 3,2–3,7, а загалом із зібраними перед морозами зеленими плодами майже 4 кг помідорів, остаточно переконуєшся, що цей сорт справедливо став улюбленцем багатьох овочівників.




Рослини заввишки 1,1–1,4 м і оскільки мають не дуже грубі стебла, а навантаження врожаєм високе, потребують регулярного, дбайливого підв’язування. Найкращий результат вдається отримати за умови формування куща у 2–3 стебла із систематичним видаленням бокових пасинків. Нормування плодів не є обов’язковою процедурою, адже й без цього дрібних плодів не буває. Хіба що задля отримання гігантів, адже потенціал сорту – півтора кілограмові важковаговики. А ось помірними підживленнями краще не нехтувати, особливо на початках і за сезон, провести їх не менше 5–6 разів. Для того, щоб усі зібрані помідори мали високу товарну якість, доцільно контролювати вологість ґрунту, оскільки після різкого перенасичення землі водою плоди можуть розтріскуватися.

За строками достигання сорт належить до середньостиглих, хоча за сприятливих умов перші плоди можуть дозріти вже в першій декаді липня. Плодоношення нерідко триває до морозів.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь