Помідори Солодощі Вірджинії (Virginia Sweets)




Характеристики

Один із наших найулюбленіших сортів.

Назва сорту дослівно перекладоється, як Солодощі Вірджинії. Російською цей сорт більше відомий, як «Конфеты Вирджинии», але головне, про що свідчить назва, це неймовірно солодкий смак помідорів. Зрозуміло, що на смак значною мірою впливають умови вирощування, температурний режим та серед сортів, що розвиватимуться за всіх однакових складників, Цукерки Вірджинії вирізнятимуться своєю цукристістю. Така собі томатна цукерочка.

Цими помідорами якось пригостили знайому бабусю, а та віднесла їх внучці. Під час чергової зустрічі стара жінка розповіла, що дитина скуштувала принесений гостинець та питає в неї, а що це таке вона їсть. Бабуся каже: «Ну, як що? Це ж помідорчик». На що дитина відповіла: «Бабуню, а хіба помідори бувають такими солодкими?».




Дивує не тільки смак. Незвичний і колір помідорів, адже тут, як ззовні, так і всередині, тісно переплелися варіації жовтого, оранжевого, рожевого, червоного. Неймовірна краса. Насіння дуже мало, помідор складається з однієї м’якоті прекрасної консистенції. До таких помідорів не треба ні олії, ні сметани.

З одного куща, висота якого 1,2–1,3 м, за сезон, який триває з середини липня до закінчення серпня, вдається зібрати біля 10 таких красенів кожен із яких у середньому заважить майже 300 г, хоча нерідко трапляються й набагато більші, а от малих помідорів немає взагалі. Потенціал – велетні вагою 1 кг і це не байка. Щодо врожайності сорту, то отримали на рівні 3,0–3,5 кг з куща.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь