Кукурудза Малібу F1




Мнагор. Виробник – ПП “Мнагор”

Характеристики виробника

Середньоранній (78-80 днів), суперсолодкий високопродуктивний гібрид типу Sh2, який містить цукру в декілька разів більше, ніж звичайна солодка кукурудза. Рослина високоросла, висотою 240-260 см. Качани циліндричні, довжиною більше 23 см, зерно яскраво-жовтого кольору. Завдяки дуже високому вмісту цукру (більше 24%) має неперевершені смакові якості. Характеризується високою потенційною врожайністю (вихід зерна складає більше 53%). Вологолюбна, потребує регулярних поливів. Використовують в свіжому вигляді і для переробки.



Результати

Рослини сильні, потужні, вистою до 2,5 метрів, через що робити посів чи розміщувати розсаду в ряду краще через 25 см. Качани формуються переважно по 2 штуки на одному стеблі. Для достигання знадобилось 95 днів, що майже на два тижні довше, ніж зазначав розробник  гібриду.

Качани напрочуд красиві, довгі, тугі, із зерном середньої величини, світло-жовтого кольору, дуже солодкого смаку. Покривна оболонка зерен дещо твердіша, як у звичайної цукрової кукурудзи, але це характерно для типів Sh2 і якогось особливого дискомфорту при їжі абсолютно не викликає. До повної готовності качани достатньо проварити 15-20 хвилин.

При зберіганні качани довго не втрачали споживчої якості. Наслідків перезапилення помічено не було.

Загальне враження

Непримхливий гібрид дуже солодкої кукурудзи, що проявив себе з найкращої сторони. Браво, Мнагор.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь