Квасоля шпарагова Пенсіл Под




Професійне насіння, виробник – Ансем С.п.а., Італія.

Характеристики виробника

Середньостиглий сорт спаржевої квасолі, призначений для вживання у свіжому вигляді та заморожування. Період від сходів до збору врожаю – 60-65 днів. Рослина компактна, висотою 30-40 см, утворює слабозагнуті стручки золотисто-жовтого кольору, довжиною 15-20 см. Насіння в стручках дрібне, має чорне забарвлення. Сорт вирізняється відмінними смаковими та товарними якостями, а також стійкістю до несприятливих погодних умов.




Результати

Сорт  Пенсіл Под – низькоросла (40-50 см) шпарагова квасоля, завдяки чому чудово підходить для ущільнення посадок огірків чи помідорів. Цвітіння розпочалось через півтора місяці від сходів, квіти фіолетового кольору. Ще через 11 днів достиг перший врожай. Загальний період від сходів до початку плодоношення 57-65 днів.

Плодоношення надзвичайно рясне. Кущі просто вгинаються під вагою врожаю і лягають на землю, через що не всі стручки рівненькі, багато дещо вигинаються. На смакові властивості лопаток, це абсолютно не впливає, але товарну привабливість знижує. Кожна рослина дає по 20-25 стручків, довжиною 16-18 см, шириною 1 см, світло-жовтого забарвлення, абсолютно без пергаментного шару. Сорту властива дуже дружня віддача врожаю, збір завершується приблизно за три неділі. Бажання відновити плодоношення, як це буває в окремих сортів шпарагової квасолі, Пенсіл Под не проявляє, а тому, щоб продовжити період для виходу свіжої продукції, необхідно здійснювати повторні посіви через кожні 2-3 тижні.

Насіння невелике, скоріше темно-синього, ніж чорного кольору по 4-7 насінин в стручку.

Загальне враження

В цілому сорт дуже сподобався.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь