Перець солодкий Олексій




ТМ GL SEEDS, виробник – Грін Лайн Насіння, Україна

Характеристики виробника

Новий крупноплідний, високотоварний, ранній (110-115 днів) колекційний сорт. Кущ середньорослий, 60-75 см заввишки, напівштамбовий. Плоди крупні, конусоподібні, гладенькі, воскові, масою 160-200 г, від золотаво-білого до яскраво-червоного забарвлення. Має прекрасні смакові якості, ніжні пахощі, м’якуш 7-8 см завтовшки. Поціновується за дружнє достигання, високу лежкість та транспортабельність.

Технологія вирощування

Посів на розсаду: кінець січня — початок лютого. Під час догляду за розсадою використовуються живильні та стимулюючі препарати типу спрей «Преміум», Royl Mix, MASTER, Біокомплекс БТУ-р, Rost-концентрат, Епін та інші. На грядку розсада висаджується наприкінці квітня — на початку травня у віці 75–80 днів. На грядці рослини розміщуються двома рядами, у шахматному порядку з інтервалом між рослинами в ряду 35 см. Для швидшого приживлення розсади та кращого розвитку рослин, посадки на місяць-півтора накриваються агроволокном, натягнутим на дуги. Підживлення проводиться із середини травня до кінця липня: перший місяць комплексними мінеральними, а далі органічними добривами. Грядки утримуються в замульчованому стані. За надмірного висихання ґрунту — обов’язковий полив.




Результати

Кущики галузисті, низенькі, 35-45 см. Через таку приземкуватість нижні плоди просто втикалися в землю. Рослини карликами просиділи все літо і лише восени після того, як звільнилися від врожаю, почали потроху підніматись у висоту.

Утворення зав’язі раннє і доволі рясне. З однієї рослини вдається зібрати 6-9 штук товарного перцю. Отримати високу врожайність складно, оскільки перець переважно дрібний. Середня вага 65 г і зрідка коли поодинокий плід набирав 100-115 г, а ось у 35-40 г траплявся частенько.

У технічній стиглості перець світлого салатово-жовтого забарвлення, у біологічній – червоного. Форма конусоподібна, поверхня інколи із коричнюватими, шорсткими рубчиками. Стінки, як для такого малюка, товсті – біля 6 мм.

Якщо вважати низькорослість і дрібноплідність стандартом, то сорт у вирощуванні невибагливий. Якщо ж це відхилення від норми – досягти кращих результатів доволі складно. Не виключено, що у ТМ GL SEEDS знову щось наплутали.

Загальне враження

Перець щось вже занадто дрібний. Сорт Олексій  від торгової марки GL SEEDS не сподобався.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь