Кабачок Матрос





ТМ SeedEra. Виробник – ТОВ «Сімейний Сад», Україна

 

Характеристики виробника

Високоврожайний сорт кабачка-цукині, вегетаційний період 45-50 днів. Рослина кущового типу, потужна. Плоди циліндричні, слаборебристі зелені з малюнком у вигляді смужок і дрібних точок, масою 07-1,3 кг, не схильні до переростання. Шкірочка тонка, м’якуш білий, щільний, ніжний, гарного смаку. Стійкий до борошнистої роси, транспортабельний, холодостійкий, Використовується для споживання у свіжому вигляді та переробки.

 

Технологія вирощування

11.04 насіння на розсаду висіяно в індивідуальні паперові стаканчики із земляним субстратом. У віці 5-ть днів (21.04) рослини висаджено на грядку та накрито пластиковими пляшками об’ємом 6 л. Під захистом розсада перебувала 2 тижні. Після зняття накриття грядку відразу замульчували.

В травні проведено 3 підживлення органічними та мінеральними добривами.




 

Результати

Рослини кущового типу, дуже красиві, потужні і потребують багато місця. Листки могутні,  темно-зелені із сріблястими мазками та тримаються на товстих, довгих черешках.

За строками достигання сорт скоріше ранньостиглий, ніж середньостиглий. При розсадному вирощування цвітіння розпочалося в кінці травня, а збір першого врожаю – 09.06, тобто, на 54-й день від появи сходів. Цвітіння рясне, дружнє з великою кількістю квітів жіночого типу та триває до морозів.

Плоди довгі, тонкі, гладенькі, дещо гранчасті. Забарвлення цікаве, оригінальне: темно-зелене із безліччю світлих вкраплень та чіткими, світлими, поздовжніми полосами. Шкірка тонка, м’якуш білий, щільний і смачний. Плодам характерна помірна сила росту, що дає змогу збирати якісний врожай навіть з інтервалом один раз в сім днів. При цьому насіннєва камера залишається слабо розвиненою, а споживчі характеристики хорошими.

Врожайність висока. При систематичному зборі молодих кабачків-цукині, три кущі за сезон здатні дати більше, як 19 кг якісних плодів.

В липні спостерігалось захворювання на борошнисту росу яке вдалось локалізувати, а в подальшому знешкодити посипанням по листю сумішшю вапна і сірки змішаних у співвідношення 1:1.

 

Загальне враження

Чудовий сорт кабачка-цукині недорогого цінового діапазону, який по багатьох показниках не поступається гібридам. Відмінно.





Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь