Пробудження

100220163164Хоча календар вперто стверджує, що надворі ще зима, природа все частіше веснянково посміхається вербовими котиками, веселим щебетом синичок, яскравим сонячним промінчиком. Щоб зустріти початок городньо-польових робіт в повному озброєнні, продовжуємо доглядати розсаду та сіяти нові культури.

Посіяно цибулю – порей. 

Повноцінну товарну продукцію, в залежності від сорту, порей дає лише на 140-180 день після сходів. Враховуючи таку особливість та те, що рослини добре приживаються після пересаджування, найдоцільніше його вирощувати розсадою. Вирощуватись буде порей сорту «Голіас», ТМ «Професійне насіння», виробник Rijk Zwaan. Насіння інкрустоване виробником тому готове до посіву.

IMG_2571Заплановано отримати 56 одиниць розсади, посіяно трохи більше – 70 шт. насінин. Насіння буде сходити в субстраті Універсальний для кімнатних рослин, виробник ДП «Агроторф» ВАТ «Івано-Франківськ торф». Глибина загортання до 1 см.

З врахуванням того, що насіння цибулі з часом швидко втрачає схожість, а наше не зовсім свіже, перші росточки можуть появитись пізніше, як зазвичай. За сприятливих обставин порей може зійти через 5-7 днів, тобто 16-18 лютого.

Знято накриття з селери

В розсадному ящичку перші росточки селери досягли накриття, а тому його знято. Оскільки насіння селери лежить практично на поверхні землі та продовжує проростати, земляний субстрат підтримується в вологому стані. Для цього щоденно посіви обприскуються водою з пульверизатора.

11 лютого 2016р. (t: +2,2 /+4,4 0С)

Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь