Перець солодкий Тифліс




ТМ Гавриш, виробник – Група компаній «Гавриш», Росія

Характеристики виробника

Середньостиглий (105-115 днів від сходів до достигання плодів) сорт для теплиць, тимчасових плівкових накриттів і відкритого ґрунту. Рослини середньорослі, до 130 см. Плоди призмовидні, гладенькі, масою 90-120 г (до 170 г), щільні, транспортабельні. Товщина стінок 6-7 мм. Забарвлення в технічній стиглості жовте, в біологічній – червоне.

Технологія вирощування

Посів на розсаду: кінець січня — початок лютого. Під час догляду за розсадою використовуються живильні та стимулюючі препарати типу спрей «Преміум», Royl Mix, MASTER, Біокомплекс БТУ-р, Rost-концентрат, Епін та інші. На грядку розсада висаджується наприкінці квітня — на початку травня у віці 75–80 днів. На грядці рослини розміщуються двома рядами, у шахматному порядку з інтервалом між рослинами в ряду 35 см. Для приживлення розсади та подальшого кращого розвитку рослин посадки на місяць-півтора накриваються агроволокном, натягнутим на дуги. Підживлення проводиться із середини травня до кінця липня: перший місяць комплексними мінеральними, а далі органічними добривами. Грядки утримуються в замульчованому стані. За надмірного висихання ґрунту — обов’язковий полив.




Результати

Максимальна висота кущів 75 см, галузяться слабко. Для уникнення обламування через велике навантаження на доволі тонкі пагони, потребує підв’язування. Плодоношення не тільки тривале, але й рясне, одночасно достигає по 6-8 плодів. Сорту притаманний безперервний процес плодоутворення, адже навіть в період наливання плодів кущі не припиняють цвісти та утворювати зав’язь.

Перець готовий до збору одним із перших, вже з середини червня (115-й день вегетації), адже ще в технічній стиглості плоди мають привабливий світло-жовтий вигляд і хороший смак. Та найкращим перець є в стадії біологічної стиглості. В цей час конуси плодів не тільки зафарбовуються в червоний колір, а й набувають відмінних смакових характеристик. І нехай середня вага плодів 95-115 г при максимальній 160-170 г, невеликі розміри повністю компенсуються м’ясистими стінками, товщина яких сягає 10 мм та солодкуватим смаком.

На грядці сорт виглядає напрочуд красиво не тільки через велику кількість блискучих, рівненьких плодів на досить невеликих кущиках, а й завдяки поєднанню кольорової гами із всіх відтінків жовтого та червоного.

Загальне враження

Сорт надзвичайно привабливий завдяки високій врожайності, ранньому плодоношенню, відмінній якості плодів та простоті у вирощуванні.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь