Редиска Суперстар




ТМ Satimex, виробник – фірма Satimex.

Характеристики виробника

Сорт дуже ранньостиглий, призначений для вирощування і теплицях та відкритому ґрунті. Коренеплоди великі, високоякісні, із соковитою, середньої гостроти м’якоттю. Сорт характеризується високою стійкістю до стресових погодних умов. У відкритому ґрунті вирощують з березня по травень або з кінця липня і до кінці вересня. В теплиці рекомендується вирощувати із другої декади лютого до першої декади травня і протягом серпня. Використовують в домашній кулінарії.




Результати

Вирощувався сорт у весняній та осінній культурі. При посіві 14.04 рослини спочатку розвивались досить динамічно та вселяли сподівання на хороший врожай. В другій половині вегетації редиска зазнала впливу високих температур та нестачі ґрунтової вологи. Під натиском таких несприятливих факторів, подальший ріст ріпок припинився, а невдовзі рослини масово пішли в стрілку. Поодинокі коренеплоди, що встигли набрати більш-менш товарну вагу і ще не застрілкувались, були сухими й несмачними.

Для порівняння, гібрид Глоріет F1, посіяний 02.05 і змушений розвиватись в ще складніших умовах, навіть без поливу дав прекрасний врожай.

При посіві насіння 20.08, рослини протягом всього періоду вегетації знаходились під накриттям із агроволокна, яке захищало їх від несприятливих зовнішніх факторів та забезпечувало хороший внутрішній кліматично-водний баланс. За таких умов, не зважаючи на понижене освітлення, редиска вродила на славу. Збір врожаю ранній і розпочався на 23-й день від появи сходів. Коренеплоди великі, вагою 25-30 г, гладенькі, округло-продовгуваті, яскраво-червоні, з тонким кореневим відростком. М’якуш білий, щільний, соковитий, напівгострого смаку.

Ознак стрілкування помічено не було.

Загальне враження

Ось так нахрапом посіяв – зібрав із цією редискою може не вийти. Для забезпечення хорошої врожайності та якості коренеплодів сорт вимагає особливо сприятливих умов. Оскільки на ринку є доволі широкий асортимент дійсно невибагливих плюс продуктивних сортів та гібридів редиски, перевагу краще надати їм.



Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь