Огірок Городський огурчик F1




ТМ SeedEra. Виробник – ТОВ «Сімейний Сад», Україна

Характеристики виробника

Партенокарпічний пучковий корнішон для лоджій, балконів, веранд, відкритого і захищеного ґрунту. Завдяки підвищеній тіньовитривалості пристосований до обробітку на підвіконні. Вступає в плодоношення на 40 день після сходів. Зеленці бугорчасті, білошипі, довжиною 9-12 см, діаметром 2-2,7 см, масою 75-90 г. В вузлах формується в середньому по 3-9 зав’язі. Стійкий до хвороб.

Технологія вирощування

Гібрид вирощувався навесні, як балконна культура та у відкритому ґрунті влітку.

Балконна культура: 06.03 у пластмасове відро об’ємом 8 л посіяно 3 насінини гібриду. Ґрунтосуміш — дерновий чорнозем із додаванням однієї склянки попелу та 2-х столових ложок нітроамофоски з розрахунку на 15 л землі. Перший тиждень після появи сходів проводилося підсвічування лампою денного світла з тим, щоби загальний світловий період становив 14 годин. Підживлення здійснювалося щотижнево: перших п’ять — кристалічним добривом ROYAL MIX, а далі розчином препарату Rost-концентрат. Рослини вирощувалися на вертикальних опорах.

Відкритий ґрунт: 09.06 насіння висіяно у в наповнені земляним субстратом індивідуальні паперові стаканчики без дна. З появою перших петельок, а це 16.06, рослини висаджено на грядку. Перед посадкою коренева система звільнялася від паперової обгортки. Розсада на постійному місці вирощування розміщувалась одним рядком з інтервалом 20 см. Посадки на 10-ть днів накривались агроволокном. Рослини вирощувалися на вертикальних опорах. Грядки утримувались у замульчованому стані. За період вегетації проведено 4 кореневих підживлення мінеральними та органічними добривами.




Результати

За вирощування на балконі, гібрид надзвичайно непримхливий. Без особливих зусиль вдалось отримати красиві рослини максимальною висотою 1,3 метра із низькою властивістю до пасинкування та рясним зав’язуванням плодів. Завдяки невеликим розмірам та підвищеній тіньовитривалості огірки дуже комфортно почувалися в умовах балкону, навіть із його обмеженим простором та частковим браком ультрафіолету. Водночас, саме балкон дав рослинам той захист і вологість, які вони дуже потребують, адже в умовах відкритого ґрунту гібрид не міг успішно протистояти тим багатьом викликам, якими він переповнений, а тому ефективність віддачі гібриду на грядці прирівнювалася мало що не до нуля. Хоча, якщо говорити про відкритий ґрунт обов’язково необхідно робити знижку на те, що гібрид вирощувався із середини червня, а в цей період,навіть пристосовані до таких умов гібриди, сильно пасували.

Перший врожай був готовий до збору приблизно на 50–55 день від появи сходів. Гібрид характеризується букетним типом плодоношення. В одній пазусі закладається та розвивається в середньому біля 4-х зав’язей. Огірочки краще не перетримувати на рослині, оскільки наступна зав’яз, ще навіть не зацвівши, завмре.

Плоди невеличкі, продовгуваті, вагою 30–35 г, довжиною 10–12 см, діаметром біля 3 см із малою кількістю горбочків та білими довгенькими шпичечками. Ароматні, приємного огіркового смаку. Досить швидко старіють, водночас сильно втрачаючи харчову привабливість. Термін активного плодоношення становив три тижні. Далі рослини почали стрімко втрачати декоративність, жовтіти та всихати. Останній врожай зібрали 06.06.

Загальне враження

Завдяки підвищеній стійкості до браку освітлення та букетному типу плодоношення, гібрид за вирощування на балконі тішить око яскравою зеленню й рясною зав’яззю. Але через невелику вагу огірочків і, відповідно, низьку продуктивність, до того ж ще й обмежену коротким вегетаційним періодом, гібрид наділений більше декоративною, ніж споживчою привабливістю.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь